Conditiile si comercializarea produselor accizabile

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.92

nivel: Facultate

Responsabilitatea marcarii produselor accizabile revine antrepozitului fiscal sau importatorului. Marcarea se face prin timbre sau banderola. Obtinerea de timbre sau bandelora se realizeaza in baza unei cereri ce se depune de catre antrepozitul fiscal sau importator la autoritatea fiscala. Importatorii au dreptul sa importe produse supuse accizarii in baza unei autorizatii eliberata de autoritatea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conditiile si comercializarea produselor accizabile

Responsabilitatea marcarii produselor accizabile revine antrepozitului fiscal sau importatorului. Marcarea se face prin timbre sau banderola. Obtinerea de timbre sau bandelora se realizeaza in baza unei cereri ce se depune de catre antrepozitul fiscal sau importator la autoritatea fiscala. Importatorii au dreptul sa importe produse supuse accizarii in baza unei autorizatii eliberata de autoritatea fiscal competenta.

Operatorii inregistrati sau neinregistrati vor putea achizitiona produse accizabile in sistem suspensiv din alte tari member ale UE numai in baza autorizatiei obtinute de la autoritatea fiscal competenta.
Angrosistii pot comercializa produse supuse accizarii si anume bauturi alcoolice si produse din tutun pe baza autorizatiei eliberate de autoritatea fiscala competenta.

Utilizatorii finali adica acele persoane juridice sau persoane fizice autorizate pot folosi produse accizabile scutite de la plata accizei numai in baza autorizatiei de utilizatori finali eliberata de autoritatea fiscala competenta. Este interzis producerea, detinerea de produse supuse accizarii si anume a accizelor armonizate in afara antrepozitului fiscalMetoda directa potrivit careia produsele accizabile sunt livrate la pretul care nu cuprind si acciza. Ex: utilizarea alcoolului etilic pentru producerea de medicamente sau utilizarea in scop medical. Scutirea directa se realizeaza numai catre persoanele ce detin autorizatie de utilizatori finali.

- Metoda indirecta potrivit careia scutirea de la plata accizelor se acorda prin restituirea accizelor suportate de catre comparator in momentul achizitionarii produselor accizabile. Restituirea accizelor se efectueaza in baza cererii depuse la autoritatea fiscala de catre persoanele ce au dreptul sa utilizeze produsele accizabiel scutite de plata accizelor. Ex: pentru alcoolul etilic utilizat pentru producerea aromelor alimentare se acorda restituirea accizelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.