Conditiile materiale si reguli ale masajului

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.85

nivel: Facultate

Subiectul va fi plasat in pozitii comode relaxante. Se va evita incordarea fizica si psihica.Maseurul va adopta pozitii comode pentru abordarea corecta a segmentelor, a regiunilor si pentru a induce efecte specifice fiecarei zone.Procedeele se vor adapta caracteristicilor anatomice si functionale ale fiecarei parti a corpului. Se va incepe cu manevre simple cu ritm si intensitate crescanda pana se[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conditiile materiale si reguli ale masajului

Subiectul va fi plasat in pozitii comode relaxante. Se va evita incordarea fizica si psihica.Maseurul va adopta pozitii comode pentru abordarea corecta a segmentelor, a regiunilor si pentru a induce efecte specifice fiecarei zone.Procedeele se vor adapta caracteristicilor anatomice si functionale ale fiecarei parti a corpului. Se va incepe cu manevre simple cu ritm si intensitate crescanda pana se atinge intensitatea dorita si se incheie cu manevre lungi linistitoare. Ritmul, intensitatea si numarul de repetari depind de sensibilitatea subiectului.

Orice jena locala (durere, contractura, semne de neliniste, incordare) necesita o redozare a intensitatii si ritmului de executie sau oprirea masajului pentru ca fie tehnica este inadecvata, fie subiectul prezinta afectiuni ce contraindica masajul. Durata sedintei de masaj este valabila dupa preferinte si necesitati terapeutice.
Efectele manevrelor sunt diferite, si anume:manevrele lungi, lente, prelungesc durata de masaj si induc un efect calmant, linistitor. Dupa o astfel de sedinta trebuie mentinuta starea de relaxare de la cateva minute pana la o jumatate de ora

- manevrele scurte, vii, cu ritm si intensitate crescuta, scurteaza durata unei sedinte de masaj si induc efecte excitante stimulanteDupa o astfel de sedinta subiectul executa exercitii de respiratie si cateva exercitii de gimnastica, dupa care poate relua imediat activitatea fizica intelectuala. Efectele masajului se resimt imediat, dar slabesc treptat si dispar dupa cateva ore.

Reguli metodice legate de formele masajului
Masajul igienic se face dimineata, masajul terapeutic se face atat dimineata cat si pe parcursul zilei cu respectarea conditiilor: fie la 2-3 ore dupa masa, fie inainte de masa cu o jumatate de ora.
Ambele forme de masaj se executa dupa golirea vezicii urinare si daca este posibil si a colonului.Masajul terapeutic trebuie sa induca efecte de durata. De aceea se executa in serii de o jumatate de ora cate 10-12 sedinte fiecare serie. Numarul sedintelor, spatierea lor si posibilitatea inlocuirii maseurului cu automasajul tin de competenta medicului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.