Conditii si reguli pentru practicarea masajului

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.79

nivel: Facultate

Printr-o buna pregatire fizica generala si printr-un antrenament profesional metodic, el ajunge sa capete, pe langa forta si rezistenta, suplete si indemanare in lucru, sensibilitate si ritm, calitati care asigura intotdeauna succesul in practica. Lucrand rational si folosind mai multa abilitate decat forta, specialistul reuseste sa obtina rezultate foarte bune, fara a se expune la oboseala. Maini[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conditii si reguli pentru practicarea masajului

Printr-o buna pregatire fizica generala si printr-un antrenament profesional metodic, el ajunge sa capete, pe langa forta si rezistenta, suplete si indemanare in lucru, sensibilitate si ritm, calitati care asigura intotdeauna succesul in practica. Lucrand rational si folosind mai multa abilitate decat forta, specialistul reuseste sa obtina rezultate foarte bune, fara a se expune la oboseala. Mainile lui trebuie sa aiba o marime potrivita; este desigur mai bine sa fie largi si carnoase decat lungi si osoase.

Pielea de pe palme trebuie sa fie uscata, moale si calda; degetele sa fie puternice, dar mobile. Despre un masor priceput se spune ca are o "mana usoara", cand stie sa gradeze intensitatea si ritmul manevrelor in raport cu volumul tesuturilor prelucrate si cu sensibilitatea celui masat. Pentru aceasta este nevoie de un simt perfect al pipaitului si de o buna coordonare a miscarilor. Practica masajului pune pe specialist in contact cu persoane foarte diferite din punct de vedere al varstei, sexului si starii sociale, sau al starii de sanatate, al constitutiei morfologice si functionale si al sensibilitatii.

El trebuie sa corespunda tuturor imprejurarilor si sa satisfaca toate exigentele, nu numai printr-o executie tehnica perfecta si printr-o aplicare adaptata a procedeelor de masaj, ci si printr-o infatisare care sa inspire sanatate, printr-o atitudine corporala controlata si printr-o comportare foarte corecta. Pentru aceasta profesiune sunt contraindicate toate deficientele fizice, organice sau psihice.
3. REGULI DE IGIENA Specialistul isi dezvolta si isi pastreaza calitatile sale profesionale printr-un regim corect de viata si de munca. El dovedeste o grija meticuloasa, permanenta pentru curatenia corporala si igiena echipamentului sau.

Spalatul pe maini, inainte si dupa fiecare sedinta de masaj, este o regula care are ca scop sa evite transmiterea germenilor patogeni de la o persoana la alta. Masorul, barbat sau femeie, are unghiile foarte ingrijite, parul scurt sau acoperit si nu poarta inele, bratari sau alte podoabe care il pot stanjeni in munca, sau pot leza pielea celui pe care il maseaza. Nu va folosi parfumuri sau pomezi cu miros puternic; nu va fuma si nu va abuza de bauturi alcoolice. Va evita muncile fizice grele si chiar sporturile care obosesc, inaspresc sau ranesc pielea palmelor.

Pentru a deveni un bun specialist, masorul trebuie sa-si insuseasca o serie de cunostinte de baza, despre forma si structura corpului, despre functiunile organismului sanatos si despre semnele cele mai caracteristice ale diferitelor stari patologice. Aceste cunostinte ii vor ajuta sa inteleaga importanta efectelor pe care le poate obtine prin masaj, in raport cu mijloacele tehnice si principiile metodice aplicate. Pregatirea teoretica ii da convingerea in valoarea activitatii sale si il face sa lucreze mai sigur de sine.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.