Concluzii consultare publica a Cartii Verzi a Populatiei Romaniei

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.88

nivel: Facultate

In cadrul chestionarelor, respondentii au fost rugati sa acorde note de la 1 la 5 masurilor propuse pentru diferitele probleme subsumate problemei populatiei (unde 1 era nota cea mai proasta, iar 5 cea mai buna). In cazul chestionarului institutional, respondentii au apreciat fiecare masura sub trei aspecte: adecvare, urgenta si fezabilitate. Mediile obtinute de diferitele masuri trebuie tratate m[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Concluzii consultare publica a Cartii Verzi a Populatiei Romaniei

In cadrul chestionarelor, respondentii au fost rugati sa acorde note de la 1 la 5 masurilor propuse pentru diferitele probleme subsumate problemei populatiei (unde 1 era nota cea mai proasta, iar 5 cea mai buna). In cazul chestionarului institutional, respondentii au apreciat fiecare masura sub trei aspecte: adecvare, urgenta si fezabilitate. Mediile obtinute de diferitele masuri trebuie tratate mai degraba in comparatie unele fata de altele si tinand cont de categoriile mai bine reprezentate printre cei care au participat la consultare (in general populatie cu studii superioare, de varsta activa si cu o usoara suprareprezentare a sexului feminin).

Din cele 60 de persoane care au raspuns la chestionarul institutional, 45% sunt barbati si 55% sunt femei, cu varste cuprinse intre 25 si 62 de ani, cu o medie de varsta de 44 de ani. Dintre cei 375 de respondenti la chestionarul online, 39% sunt barbati si 61% sunt femei, cu varste cuprinse intre 15 si 65 de ani, cu o medie de varsta de 33 de ani. 66% dintre respondentii chestionarului online au studii superioare.
Perceptia asupra problemei populatiei Problema populatiei este considerata importanta atat de catre reprezentantii institutiilor implicate in consultare, cat si de catre persoanele care au raspuns la chestionarul online.

In ambele grupuri de respondenti, majoritatea apreciaza ca aceasta problema este insuficient abordata in Romania. Respondentii online tind sa fie mai critici: 10,4% dintre acestia apreciaza ca problema populatiei este tratata suficient, spre deosebire de respondentii chestionarului institutional, care ofera acelasi raspuns in proportie de 20 %.Perceptia asupra importantei problemelor cuprinse in Cartea Verde

Toate problemele mentionate in Cartea Verde au fost apreciate ca fiind importante si foarte importante. Problema pe care cei mai multi respondenti o plaseaza in categoria "foarte importanta" vizeaza impactul schimbarilor demografice asupra sistemului educational - cu 91,5 % dintre raspunsuri. La celalalt capat se situeaza problema migratiei care, perceputa ca un fenomen cu consecinte deopotriva negative si pozitive, concentreaza doar 54,2 % dintre raspunsuri la aceeasi categorie".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.