Conceptul profilactic in stomatologie

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Un al II-lea moment esential in evolutia preventiei oro-dentare a fost schimbarea -incepand cu anii '60 in urma expierentelor lui L. M. Silverstone,- a definitiei clasice a procesului carios care devine, dintr-un "proces distructiv ireversibil", un proces vindecabil prin remineralizare aplicata stadiilor incipiente de carie de smalt extinsa chiar si pana la jonctiunea smalt-dentin (leziune necavit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conceptul profilactic in stomatologie

Un al II-lea moment esential in evolutia preventiei oro-dentare a fost schimbarea -incepand cu anii '60 in urma expierentelor lui L. M. Silverstone,- a definitiei clasice a procesului carios care devine, dintr-un "proces distructiv ireversibil", un proces vindecabil prin remineralizare aplicata stadiilor incipiente de carie de smalt extinsa chiar si pana la jonctiunea smalt-dentin (leziune necavitara), granita dintre reversibil si ireversibil fiind aparitia cavitatii.Metodele fiecarei etape de profilaxie pot fi aplicate atat la nivel de colectivitate (profilaxie colectiva), cat si la nivel individual (profilaxie individuala).

Profilaxia colectiva se adreseaza colectivitatilor si trebuie sa acorde prioritate masurilor profilactice care asigura o eficienta maxima cu investitii minime unor grupe populationale cat mai largi. Cuprinde actiuni specifice si nespecifice organizate, indrumate si controlate de catre medic, pentru diferite colectivitati (gradinite, scoli) si sprijinite de catre cadrele didactice si parinti precum si de foruri nationale si/sau loco-regionale.

Profilaxia individuala cuprinde toate masurile preventive efectuate de catre un anumit subiect la indicatia si sub controlul medicului, sau efectuate de catre medic (profilaxie profesionala).
3. Preventia tertiara a cariei dentare
Se adreseaza tratamentelor curative complexe ale afectiunilor odontale multiple ce includ:
1. tratamentul curativ al leziunilor odontale curente
2. tratamentul leziunilor radiculare

3. tratamentul protetic complet adjunct si/sau conjunct Masurile profilactice vizeaza;
1. mentinerea rezultatelor obtinute prin tratament
2. o igiena corecta a cavitatii bucale si a lucrarilor protetice
3. prevenirea pierderii complete a capacitatii functionale a aparatului dento-maxilar
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.