Conceptul de ticketing

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.80

nivel: Facultate

Un MCO este considerat ca fiind specificat atunci cand este emis pentru transport aerian/terestru sau maritim al pasagerilor sau excedentului de bagaj cu respectarea urmatoarelor conditii :sa fie emis pentru o anumita companie (companii);sa fie limitat pentru un tip de transport specificat (aerian/terestru sau maritim);sa fie specificate punctele de origine, destinatie, clasa, tariful/taxa si p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conceptul de ticketing

Un MCO este considerat ca fiind specificat atunci cand este emis pentru transport aerian/terestru sau maritim al pasagerilor sau excedentului de bagaj cu respectarea urmatoarelor conditii :sa fie emis pentru o anumita companie (companii);sa fie limitat pentru un tip de transport specificat (aerian/terestru sau maritim);sa fie specificate punctele de origine, destinatie, clasa, tariful/taxa si punctele de constructie tarifara (rezervarile pot fi lasate libere);sa fie completat cu numele pasagerului, exceptind cazul in care MCO-ul este emis pentru :

- a acoperi un PTA transmis in favoarea unei persoane necunoscute (in rubrica "Name of Passenger" se scrie codul NTBA -Name To Be Adviced);
- a acoperi un PTA transmis in favoarea unui grup, caz in care se completeaza cu numele grupului. Numele pasagerilor trebuie inscrise pe o lista validata, care se ataseaza fiecarui cupon al MCO-ului.

Metoda cupoanelor cu valoare specificata
Fiecarui "exchange coupon" a unui MCO ii este desemnata o valoare
specifica. Aceasta valoare este introdusa in rubrica "COUPON VALUE" in momentul emiterii MCO-ului. Se bifeaza cu un "x" rubrica "EACH COUPON TO BE HONOURED ONLY FOR VALUE SHOWN THEREON".

Completarea anumitor rubrici
(a) "Value for Exchange": se inscrie tariful in moneda tarii de incepere a calatoriei.
(b) Cand un MCO este platit in alta moneda decat cea din "Value for Exchange", se calculeaza echivalentul sumei de platit si se introduce in rubrica "Equivalent Amount Paid" .

Daca este emis un MCO specificat cu mai mult de un "exchange coupon", rubrica "COUPON VALUE" se va completa conform metodei cupoanelor cu valoare specificata;Daca MCO-ul contine mai multe cupoane decat sunt necesare, se voideaza cupoanele nefolosite:
- se introduce "VOID" in ambele rubrici "ENDORSEMENT" si "COUPON VALUE";
- se detaseaza cupoanele voidate impreuna cu "audit" si "agent coupon".

MCO nespecificat
Un MCO este considerat ca fiind nespecificat atunci cand este emis pentru alte servicii decat cele mentionate la MCO-ul specificat. In rubrica "Type of service for which issued" se va inscrie de la caz la caz una din mentiunile :
- "For further transportation and/or excess baggage";
- "For Refund".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.