Conceptul de securitate alimentara la nivel european

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.89

nivel: Facultate

Regulamentul nr.1292/96 adoptat de Consiliul Uniunii Europene pe 27 iunie 1996 defineste programul de ajutor alimentar si securitate alimentara a Comisiei Europene.
El rezulta dintr-un progres al reformei politicii ajutorului alimentar infiintat inca din 1994 cu scopul de a face ajutorul alimentar un instrument integrat efectiv ca o posibila dezvoltare a politicii si intr-o[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conceptul de securitate alimentara la nivel european

Regulamentul nr.1292/96 adoptat de Consiliul Uniunii Europene pe 27 iunie 1996 defineste programul de ajutor alimentar si securitate alimentara a Comisiei Europene.
El rezulta dintr-un progres al reformei politicii ajutorului alimentar infiintat inca din 1994 cu scopul de a face ajutorul alimentar un instrument integrat efectiv ca o posibila dezvoltare a politicii si intr-o strategie a securitatii alimentare a tarilor preocupate.

Acest regulament al reflectarii dinamice este rezultatul demonstrativ al preocuparii pentru o apreciere mai buna al constrangerii si interese al oamenilor si tarilor beneficiare, de asemenea pentru o interventie cat mai eficienta.
Una din ambitii este dezvoltarea intr-un magazin de rezerve pentru cerinte aducand solutii sustinute si adaptate la natura programelor care vor aparea.

Caracterul ajutorului (cu respect la rezervele agricole) de acum inainte este formulat datorita articolului 11 al regulamentului. Reducand vulnerabilitatea celor mai neajutorate populatii, reprezinta o buna identificare pentru ei, pentru o buna apreciere a strategiei pe care ei o implementeaza facand fata la factorii de risc ai alimentatiei.
Cateva elemente care de fapt sunt aproape asociate de tratamentul saraciei.

Multidimensionalul , caracter al securitatii alimentare, exact ca si lupta impotriva saraciei solicita o buna circulatie intre varietatile sectoarelor ( agricultura, comertul, infrastructura, sanatatea) si varietatea nivelurilor de interventii ( local, national, regional, international ) .
Intarirea coordonarii si cresterii participarii reprezentantilor preocupati constituie determinarea rezultatului pentru succesul programului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.