Conceptul de sanatate

7x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Facultate

In mod traditional, oamenii au definit sanatatea in diferite moduri. O persoana de conducere cu structura atletica va spune ca sanatatea inseamna practicarea cu regularitate a unui complex de exercitii si asiguarrea unor mese pregatite cu atentie pentru mentinerea unei greutati normale si a unei conditii fizice bune. Un medic va considera sanatatea ca fiind absenta bolii. Un psiholog va argumenta [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conceptul de sanatate

In mod traditional, oamenii au definit sanatatea in diferite moduri. O persoana de conducere cu structura atletica va spune ca sanatatea inseamna practicarea cu regularitate a unui complex de exercitii si asiguarrea unor mese pregatite cu atentie pentru mentinerea unei greutati normale si a unei conditii fizice bune. Un medic va considera sanatatea ca fiind absenta bolii. Un psiholog va argumenta ca sanatatea include capacitatea de solutionare a problemelor emotionale si a traumelor.

Totusi, majoritatea specialistilor privesc aceste definitii cat si altele referitoare la sanatate ca fiind incomplete. In conformitate cu acesti specialisti, preventia si tratamentul problemelor de sanatate necesita o definitie apropiata conceptului de sanatate.Ce este sanatatea ? Punctul de vedere modern este acela ca, sanatatea1) are cateva dimensiuni - emotionala, intelectuala, fizica, sociala si spirituala, fiecare dintre acestea contribuind la conditia de bunastare a unei persoane.

Pentru mentinerea unei sanatati bune, o persoana trebuie sa-si examineze fiecare din aceste dimensiuni si sa se orienteze in sensul in care i se permite nu doar sa traiasca o perioada lunga de timp, ci de asemenea sa se bucure de viata pe de-a-ntregul.
In 1967, OMS a declarat ca sanatatea este o stare totala de bunastare fizica, mentala si sociala si nu in principal absenta bolii sau a unei infirmitati.

Sanatatea este acel proces in care toate aspectele din viata unei persoane lucreaza laolalta, intr-un mod integrat. Nici un aspect al vietii nu functioneaza in mod izolat. Organismul, mintea, spiritul, familia, comunitatea, tara, locul de munca, educatia si convingerile sunt toate interrelationate. Modul prin care aceste aspecte se interactioneaza contribuie la imbogatirea vietii unei persoane, fapt care ajuta la determinarea caracterului de unicitate al persoanei cat si a sanatatii acestuia.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.