Conceptul de multimedia

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Cunostintele sunt deja structurate astfel incat permit regasiri rapide, iar conexiunile intre acestea sunt implementate fizic sau latent, prin programe. Aceste programe scriu un set de actiuni specifice fiecarei destinatii posibile, actiuni ce se declanseaza atunci cand conditiile din sursa sunt satisfacute. Conexiunile de tip ancora din hypermedia, devin la indemana oricui. O reoganizare dinamica[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conceptul de multimedia

Cunostintele sunt deja structurate astfel incat permit regasiri rapide, iar conexiunile intre acestea sunt implementate fizic sau latent, prin programe. Aceste programe scriu un set de actiuni specifice fiecarei destinatii posibile, actiuni ce se declanseaza atunci cand conditiile din sursa sunt satisfacute. Conexiunile de tip ancora din hypermedia, devin la indemana oricui. O reoganizare dinamica, permanenta a informatiei, care urmareste evolutiile din mediu, asigura o invatare ancorata in cotidian, intr-un mod mai rapid, si mai eficient decat se realizeaza revizuirea unui manual tiparit.

In acelasi timp, libertatea navigatiei este foarte mare, sistemele hypermedia permitand folsirea simultana a mai multor criterii de structurare si de navigare. La parcurgerea unei carti poate fi urmarit criteriul logicii domeniului, surprins prin succesiunea capitolelor, sau ordinea alfabetica a conceptelor cheie. Cititorul trebuie sa comute pe o alta structura (cautare in indexul cartii) in situatia clasica, in timp ce in cazul unei carti electronice, comutarea poate fi furnizata automat, printr-un sistem "hotword". Utilizatorul isi poate alege singur traseul conform propriilor optiuni sau solicita sistemului sa ii propuna un traseu corespunzator nivelului sau de pregatire. Se poate astfel vorbi de individualizarea invatarii.

O alta caracteristica a acestor sisteme este faptul ca asigura perceptia unui proces in dinamica lui, fazele fiind insusite in succesiune logica, cu durata si sincronizarile specifice. Extrem de avantajos este si faptul ca aceste sisteme noi de invatare utilizeaza mecanisme de instruire deja verificate, evaluate si implementate, prin widget-uri. Toate acestea mecanisme apartin tehnologiei orientate pe obiect.

Obiectele sunt identificate generic (target, self, this) si sunt autocontinute; prin simpla lor copiere ele se adapteaza noului context. In acelasi timp aceste tehnologii prezinta un mare grad de interactivitate, care este realizat prin stabilirea proprietatilor obiectelor de a fi sau nu selectabile, de a avea sau nu caracteristici modificabile, oferind posibilitatea initierii sau terminarii fortate a unor actiuni in sistem.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.