Conceptul de marketing

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.93

nivel: Facultate

Definitii moderne ale marketingului au fost date dupa anul 1950.
1. Philip Kotler : Mk reprezinta activitatea umana orientata in directia satisfacerii nevoilor si dorintelor prin intermediul procesului de schimb.
2. William Stanton : Mk reprezinta un intreg system de activitati economice referitoare la programarea, promovarea si distributia bunurilor si serviciilor destinate satisfa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conceptul de marketing

Definitii moderne ale marketingului au fost date dupa anul 1950.
1. Philip Kotler : Mk reprezinta activitatea umana orientata in directia satisfacerii nevoilor si dorintelor prin intermediul procesului de schimb.
2. William Stanton : Mk reprezinta un intreg system de activitati economice referitoare la programarea, promovarea si distributia bunurilor si serviciilor destinate satisfacerii nevoilor clientilor prin intermediul schimbului.

Marketingul social-politic este folosit pentru organizatiile non-profit. Acesta poate fi denumit marketing public. Singura functie care este pastrata din marketingul general in cadrul acestui tip o reprezinta functia-obiectiv si partea de promovare, investigare.
Marketingul social - presupune, in estenta utilizarea unor strategii de identificare, evaluare si prognoza a nevoilor consumatorilor, clientilor si subscriptorilor in vederea proiectarii si prestarii acelor servicii care satisfac nevoile grupului tinta.

Marketingul politic - reprezinta tratarea unui produs politic care poate fi partid, candidat, program in conformitate cu metodele si tehnicile marketingului clasic prin pozitionarea si crearea imaginii acestui produs in functie de atitudinile si asteptarile publicului pe care urmeaza sa il solicite.
Functiile marketingului general sunt aplicabile si in acest gen de marketing. (Functia obiectiv in principal).
Activitatea de marketing social implica o serie de activitati precum:
- evaluarea criteriilor si nivelurilor de satisfacere a grupului tinta prin produsele si serviciile pe care organizatia le ofera;

- alegerea si proportionarea tipurilor de eforturi pe care organizatia trebuie sa le depuna pentru a creste in mod semnificativ nivelul de satisfacere al grupului tinta.
In general obiectivele unui demers de marketing social vizeaza 3 elemente fundamentale:
a. Orientarea spre piata, scop pt care organizatia trebuie sa identifice cat mai clar ce anume doreste consumatorul;

b. Integrarea organizationala, ceea ce presupune producerea si / sau prestarea de catre organizatie a acelor produse / servicii care corespund nevoilor identificate;
c. Schimbul reciproc avantajos intre client / consumator concretizat in vanzarea efectiva a bunurilor/serviciilor.
Pentru o mai buna intelegere a marketingului social se face o comparatie a marketingului clasic si marketingului social pentru identificarea diferentelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.