Conceptul de loc al controlului

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.30

nivel: Facultate

Conceptul de loc al controlului
S-a emis ipoteza că locul controlului declarat poate reprezenta o relație defensivă. Unii externi nu cred că lumea este cu adevărat organizată într-o manieră externă. convingerile lor sunt mai degrabă o raționalizare defensivă pentru a justificaeșecurile lor sau anticipatul insucces (Phares în Corsini,R,1987).

Conceptul de loc al controlului DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conceptul de loc al controlului

Conceptul de loc al controlului
S-a emis ipoteza că locul controlului declarat poate reprezenta o relație defensivă. Unii externi nu cred că lumea este cu adevărat organizată într-o manieră externă. convingerile lor sunt mai degrabă o raționalizare defensivă pentru a justificaeșecurile lor sau anticipatul insucces (Phares în Corsini,R,1987).

Conceptul de loc al controlului
La fel s-a afirmat că convingerile privind locul controlului unei persoane pot fi așa de interne astfe l încât să constituie un efect, o negare a forțelor noastre reale din afara controlului (Organ&Barteman,1986). Se apreciază că un eșec ce atrage atenția asupra forțelor externe duce la o cheltuială ineficientă de timp și de energie. Locul controlului e asociat cu diferența în convingeri și comportament care sunt semnificative pentru organizație.

Diferențe în convingere și comportament în funcție de locul controlului
Aceste diferențe sunt subliniate de diferiți autori. Se arată că cu cât indivzii cred maiputernic în controlul intern, cu atât e maiputernică tendința să perceapă legătuirle directe între efortul deprins de ei și performanțele pe care le-au obținut și între performanțele lor și diferite responsabilități (Grenberg J & Baron A.R. 1993 ).
Internii percep mai multă ordine ș predicitbilitate în muncă (Organ & Barteman 1986)

Internii cred că pot afecta evenimentele și rezultatele, că pot face viitorul conform dorințelor lor .Externii se simt fără putere și incapabili să influențze evenimentele , orice ar face. Ei cred că controlul asupra destinelor lor e legat de agenții exterioare ca puterea altora, norocul șansa (Herbert Th. T. 1981)

Internii cred că revelațiile lor sun provocate cel mai mult de propriile acțiuni pe când externii cred că ceea ce li se întâmplă este rezultatul cazurilor externe ce sunt în afara controlului lor (Groenberg ,Perlad, Baron A. Robert 1993 )

Aceste convingeri privind rolul controlulul individual în determinarea rezultatelor au un rol foarte important, în motivare comportamentului și asupra satisfacției în muncă.
În ceea ce privește diferențele în comportament se arată că orientarea internă duce la o poziție mai activă și de control asupra mediului (Phares 1987)

Există o mare cantitate de dovezi ce susțin această observație. În domeniul sănătății și îngrijirii corpului există o varietate de dovezi în acest sens (Secman & Evans 1962) .Internii specializați pun mai insistent întrebări în legătură cu originea și tratamentul bolilor decât o fac externii. S-a notat de asemenea ca purtătorilor interni este mai probabil să asculte advertismentele de a renunța la fumat decât cei externi.De asemenea tinde să fie o legatura între convingerile interne și coportamentul dentar profilactic, implicarea efectivă în performanțele de slăbire, acceptarea sfaturilor indicate preventiv, participarea în activitațile fizice de fitnes și cooperarea la o varietate de regimuri recomandate.

Chiar și utilizarea centurilor de siguranța este mai frecventă la interni. Dată fiind natura complex determinată a comportamentelor de mai sus Phares presupune existența unei variabile generale, nonspecifice de personalitate ce determină aceasta realitate.
În domeniul organizațional, un număr de studii a găsit internii mai informați despre ocupațiile lor și că această experimentează mai puțin ambiguitate legată de slujba lor.

S-a dat concluzia că cu cât individul poate să-și influențeze propriile rezultate, cu cât mai multă greutate atașează forțe externe pe care nu le controlează cu atât mai puțin probabil va fi că va căuta mai multe informații (Organ & Bateman 1986). Datorită probabil acestor eforturi mai active pentru strângerea informațiilor ce îi face capabili să aibă efecte pe care cred că lepot avea asupra mediului, internii par în mai multe domenii mai competenți decât externii.

Heisler 1974 a găsit o modestă dar semnificativă relație între scala intern extern și un index al eficienței într-o organizație . De asemenea internii țin să facă mai rapide progrese în slujbă (Valecha 1972) , au obținut ocupații și câștiguri mai înalte (Nestel 1976) și primesc evaluări mai mari de la superiorii lor asupra perfomanței decât externii (Maspunder ,Macdonald & Greever) ca urmare ei raportează o mai mare satisfacție globală cu slujbele lor.
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.