Conceptul de interconectare si modelul ei structural

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Proiectantii au folosit doua cai de abordare pentru a rezolva problema ascunderii detaliilor retelelor interconectate: utilizarea programelor de aplicatii pentru a face fata heterogenitatii si ascunderea detaliilor in sistemul de operare. Primele interconectari de retele eterogene asigurau uniformitatea prin intermediul programelor de la nivelul de aplicatie. In astfel de sisteme, un program de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conceptul de interconectare si modelul ei structural

Proiectantii au folosit doua cai de abordare pentru a rezolva problema ascunderii detaliilor retelelor interconectate: utilizarea programelor de aplicatii pentru a face fata heterogenitatii si ascunderea detaliilor in sistemul de operare. Primele interconectari de retele eterogene asigurau uniformitatea prin intermediul programelor de la nivelul de aplicatie. In astfel de sisteme, un program de la nivelul de aplicatie, executat pe fiecare masina din retea, intelegea detaliile conexiunilor retelei pentru acea masina si interopera cu programele de aplicatii prin acele conexiuni.

De exemplu, un sistem de posta electronica consta din programe de posta care fac sa avanseze [forward] un mesaj, succesiv, de la o masina la alta. Traseul de la sursa pana la destinatie poate trece prin mai multe retele diferite, dar acest fapt nu conteaza atata timp cat sistemul de posta de pe toate masinile coopereaza in vederea trimiterii mai departe a fiecarui mesaj. Utilizarea programelor de aplicatii in vederea ascunderii detaliilor retelelor pare naturala la prima vedere, dar o astfel de solutie conduce la o comunicatie limitata si greoaie.

Adagarea de noi functii sistemului inseamna conceperea unui nou program de aplicatie pentru fiecare masina, iar adaugarea de noi dispozitive in retea inseamna modificarea sau crearea de noi programe pentru fiecare aplicatie posibila. Pe o masina data, fiecare program de aplicatie trebuie sa inteleaga conexiunile retelei pentru acea masina, ceea ce duce la multiplicarea instructiunilor programului.

Utilizatorii familiarizati cu problemele retelelor de calculatoare inteleg ca odata cu extinderea interconectarii la sute si mii de retele, nimeni nu mai poate concepe toate programele de aplicatii necesare. Mai mult, succesul schemei de comunicatie pas-cu-pas impune corectitudinea tuturor programelor de aplicatie executate de-a lungul traiectoriei. Daca un program de pe o masina intermediara functioneaza eronat, sursa si destinatia nu mai pot detecta sau remedia disfunctionalitatea. Prin urmare, sistemele care utilizeaza programe intermediare nu pot garanta o comunicatie fiabila.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.