Conceptul de analiza de risc - dimensiuni si definire

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.75

nivel: Facultate

Abordarea OIE defineste consecintele in termenii populatiei de animale a unei tari importatoare, iar abordarea Codex Alimentarius se adreseaza mult mai mult individului. Analiza de risc a fost definita si folosita intr-o larga varietate de discipline si aceasta a condus la un numar de terminologii diferite. Aceasta poate si chiar a creat confuzii. Chiar si in domeniul veterinar, nu exista o unifor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Conceptul de analiza de risc - dimensiuni si definire

Abordarea OIE defineste consecintele in termenii populatiei de animale a unei tari importatoare, iar abordarea Codex Alimentarius se adreseaza mult mai mult individului. Analiza de risc a fost definita si folosita intr-o larga varietate de discipline si aceasta a condus la un numar de terminologii diferite. Aceasta poate si chiar a creat confuzii. Chiar si in domeniul veterinar, nu exista o uniformitate in acest sens, diferite tari folosesc termeni diferiti pentru a defini acelasi aspect si acelasi termen pentru a defini lucruri si notiuni diferite.

Sumarizand aceste date, putem defini analiza de risc ca o suma a actiunilor de identificare a hazardului, evaluarea riscului, managementul riscului si comunicarea acestuia. Pe de alta parte, scoala franceza defineste analiza de risc ca maniera de a organiza informatiile disponibile referitoare la un eveniment potential dat, de a introduce probabilitati, tinand cont de ipoteze, de variabilitatea si incertitudinea evenimentelor si de aici, de a deduce logic deciziile ce trebuie luate cu privire la acel eveniment.

Aceasta abordare poate fi aplicata unor domenii foarte variate. De exemplu, fiecare dintre noi utilizeaza inconstient, de mai multe ori pe zi, abordarea calitativa a riscului, pentru a lua decizii in viata curenta. Conducatorul unei masini care merge la Carrefour si ii apare la un metru de linia de oprire culoarea galbena, trebuie sa ia o decizie intr-un timp foarte scurt asupra a ceea ce va face; va trece cu viteza mai mare sau va frana. In acest context acesta analizeaza mai multe informatii: viteza autovehiculului, distanta fata de semafor, prezenta unui pieton pe zebra de trecere, prezenta unui agent de politie, starea soselei, prezenta unui vehicul chiar in spatele sau, gradul de precipitare proprie, etc.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.