Concepte fundamentale din stiintele comunicarii si studiile culturale

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.85

nivel: Facultate

In primul rand, teoria agendei se refera la intrebarea "care sunt subiectele prezentate de mass-media audientei?" si abia in al doilea rand la "cum sunt prezentate informatiile despre aceste subiecte?". Acest fapt se leaga de dinamica acoperirii realitatii prin mass-media. De exemplu, ca spectru de puncte de vedere, simboluri, intrebari s.a.m.d. sunt selectate pentru a construi o stire anume sau u[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Concepte fundamentale din stiintele comunicarii si studiile culturale

In primul rand, teoria agendei se refera la intrebarea "care sunt subiectele prezentate de mass-media audientei?" si abia in al doilea rand la "cum sunt prezentate informatiile despre aceste subiecte?". Acest fapt se leaga de dinamica acoperirii realitatii prin mass-media. De exemplu, ca spectru de puncte de vedere, simboluri, intrebari s.a.m.d. sunt selectate pentru a construi o stire anume sau un program documentar si cum sunt ele ierarhizate sau in ce masura li se acorda legitimitate si prioritate.

Consecintele acestui proces rezida in modul in care agenda este internalizata de audienta, aceasta legandu-se de problema generala a rolului mass-media in definirea realitatii sociale, precum si a rolului lor ca agentii de putere ideologica.
Articulare. In studiile culturale, articularea nu are sensul prim, acela de "rostire clara, deslusita". Termenul este folosit in sensul pe care-l recunoastem intr-un "tren cu vagoane automotor", unde articularea denota legarea a doua lucruri.

In studiile culturale, ceea ce ar putea fi articulat nu sunt doua componente ale unui camion, ci unele forte sociale importante (in special modurile de productie), intr-o configuratie sau formatie anume, la un moment anume (numite si conjuctura) pentru a produce determinanti structurali ai oricarei practici, text sau eveniment.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.