Concepte de baza utilizate in GIS

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.89

nivel: Liceu

Obiectele geografice sunt forme sau obiecte definite pe suprafata terestra. Aceste pot fi obiecte geografice naturale (rauri, vegetatie), pot fi constructii (sosele, conducte, cladiri) sau pot fi diviziuni ale teritoriului (state, judete, parcele). Entitatile din lumea reala pot fi modelate prin forme geometrice pe un plan. Localitatile, depozitele, statiile de cale ferata pot fi modelate prin pu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Concepte de baza utilizate in GIS

Obiectele geografice sunt forme sau obiecte definite pe suprafata terestra. Aceste pot fi obiecte geografice naturale (rauri, vegetatie), pot fi constructii (sosele, conducte, cladiri) sau pot fi diviziuni ale teritoriului (state, judete, parcele). Entitatile din lumea reala pot fi modelate prin forme geometrice pe un plan. Localitatile, depozitele, statiile de cale ferata pot fi modelate prin puncte. Autostrazile, soselele, conductele, raurile pot fi modelate prin linii.

Granitele unui stat, limitele administrative ale unui judet, limitele unei zone urbane pot fi definite prin poligoane.
Tipul de obiect geometric ales pentru modelarea unei unei entitati din spatiul real depinde de scara hartii. Scara unei harti indica raportul cu care o distanta de pe teren este redusa pentru a fi reprezentata pe harta. In general pe o harta cu scara mica este reprezentat un teritoriu cu arie mare si au o precizie redusa,indicand putine detalii. Pe o harta cu scara mare este reprezentat un teritoriu cu arie mica, dar precizia este mai buna, iar informatiile reprezentate sunt mai detaliate.

In general obiectele geografice de tip punct sunt marcate prin simboluri punctiforme. La incarcarea unui layer toate obiectele geografice sunt reprezentate cu simboluri predefinite. Aceste simbluri pot fi modificate prin selectia unui nou simbol din fereastra Symbol Selector deschisa prin dublu clic pe simbolul afisat sub numele layer-ului.

Liniile
Liniile sunt utilizate pentru reprezentarea obiectelor geografice caracterizate prin directie si prin latimi prea mici pentru a fi reprezentate prin poligoane - de exemplu strazi, rauri sau orice alte obiecte caracterizate in special prin lungime, nu si prin arie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.