Concepte de baza ale tehnologiei informatiei

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

In literatura de specialitate, dar si in limbajul aferent pietei de tehnologii informationale se intalnesc notiunile de hard (hardware) si soft (software).Prin hardware intelegem ansamblul componentelor fizice si tehnice cu ajutorul carora datele despre sistemul informatizat se pot culege, verifica, transmite, stoca si prelucra, dispozitivele de memorare a datelor dar si echipamentele folosite pen[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Concepte de baza ale tehnologiei informatiei

In literatura de specialitate, dar si in limbajul aferent pietei de tehnologii informationale se intalnesc notiunile de hard (hardware) si soft (software).Prin hardware intelegem ansamblul componentelor fizice si tehnice cu ajutorul carora datele despre sistemul informatizat se pot culege, verifica, transmite, stoca si prelucra, dispozitivele de memorare a datelor dar si echipamentele folosite pentru vizualizarea rezultatelor, echipamentele utilizate pentru a asigura functionarea retelelor de calculatoare, etc.

Prin software desemnam ansamblul elementelor (programe, proceduri, rutine, module) care dirijeaza functionarea componentelor hard cu scopul de a rezolva diverse probleme concrete.
Tehnologia informatiei (TI sau IT din engleza) reprezinta normele si procedeele de colectare, memorare, transmitere si prelucrare a datelor, in vederea obtinerii rezultatelor scontate, cu ajutorul calculatorului electronic.

1.1.2. Tipuri de calculatoare
Datorita existentei numarului mare si diversitatii criteriilor ce ar trebui luate in considerare, este foarte greu sa se faca o clasificare riguroasa, clara si completa a sistemelor de calcul. Sintetizand, se poate considera ca, in general, sistemele de calcul se diferentiaza dupa mime, posibilitati de procesare, pret si viteza de operare. Se considera astfel ca exista patru categorii de sisteme de calcul:

Microcalculatoare
Au dimensiunile reduse in comparatie cu alte tipuri de calculatoare (unele sunt chiar portabile). Desi un microcalculator este destinat utilizarii de catre o singura persoana, la un moment dat, el poate fi integrat, relativ simplu, in retea, devenind extrem de util in realizarea unor aplicatii distribuite. Microcalculatoarele pot fi utilizate in cele mai variate domenii, preturile lor fiind relativ accesibile.

Dupa modul in care sunt asamblate si prezentate in fata utilizatorului distingem urmatoarele tipuri de calculatoare personale:
Tower - carcasa unitatii centrale este amplasata vertical, de obicei langa birou, iar monitorul pe birou. Latimea unei astfel de carcase este data de unitatea de CD-ROM asezata orizontal. Mai nou, variantele folosite sunt de inaltimi mai reduse (microtower, miditower, vezi figura alaturata).Desktop - carcasa unitatii centrale este amplasata orizontal pe birou, monitorul lui fiind asezat peste sau langa aceasta carcasa Latimea unei astfel de carcase este de obicei ingusta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.