Concentrarea cand vrei sa te lasi de fumat

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.25

nivel: Facultate

Tigarile nu te ajuta sa te concentrezi. Dimpotriva, prejudiciaza concentrarea, pentru ca, dupa o vreme, chinul lipsei de nicotina nu mai este complet inlaturat nici macar cat timp fumezi. Atunci fumatorul isi mareste doza, iar problema se amplifica.Concentrarea este afectata si din alt motiv. Blocarea treptata a arterelor si venelor cu otrava priveaza creierul de oxigen. Adevarul este ca atat capa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Concentrarea cand vrei sa te lasi de fumat

Tigarile nu te ajuta sa te concentrezi. Dimpotriva, prejudiciaza concentrarea, pentru ca, dupa o vreme, chinul lipsei de nicotina nu mai este complet inlaturat nici macar cat timp fumezi. Atunci fumatorul isi mareste doza, iar problema se amplifica.Concentrarea este afectata si din alt motiv. Blocarea treptata a arterelor si venelor cu otrava priveaza creierul de oxigen. Adevarul este ca atat capacitatea de concentrare, cat si inspiratia se amelioreaza considerabil cand procesul e inversat.

Tocmai acest aspect al concentrarii m-a impiedicat sa ma las de fumat cand am folosit metoda vointei. Puteam sa lupt cu nervozitatea si proasta dispozitie, dar, cand voiam realmente sa ma concentrez asupra unei chestiuni dificile, trebuia neaparat sa aprind o tigara. Imi amintesc cum m-a cuprins panica in clipa cand am aflat ca nu puteam sa fumez la examenele de contabilitate. Fumam deja tigara de la tigara si eram sigur ca imi va fi imposibil sa ma concentrez timp de trei ore fara tigari. Dar am trecut examenele si nici macar nu m-am gandit la fumat in sala de examen, ceea ce dovedeste ca puterea mea de concentrare n-a fost afectata.

Incapacitatea de a se concentra a celor care incearca sa se lase de fumat nu se datoreaza de fapt privarii fizice de nicotina. Daca esti fumator, suferi de blocaje mentale. Si cand te confrunti cu un asemenea blocaj, ce faci? Daca nu fumezi deja, iti aprinzi o tigara. Asta nu elimina blocajul, si atunci ce faci? Faci ceea ce trebuie: incerci sa-l depasesti, intocmai ca nefumatorii. Daca esti fumator, tigara nu e niciodata de vina. Fumatorii n-au niciodata tuse tabagica - sunt doar incontinuu raciti. In clipa cand te lasi de fumat, treaba asta e de vina pentru tot ce nu merge cum trebuie in viata ta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.