Comunitatile - Universitatile in Anglia

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.77

nivel: Facultate

Nu facusera progrese decat intr-o singura directie: uitasera ce este moderatia si nu mai stiau ce este modestia, astfel incat orice speranta de vindecare era pierduta. Experienta ma invatase, asadar, un adevar cert: anume, daca dialectica poate fi de ajutor altor studii, dimpotriva, atunci cand pretinde sa fie suficienta siesi, ramane sterila si moarta". Trebuie sa ne ferim totusi sa judecam cu pr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunitatile - Universitatile in Anglia

Nu facusera progrese decat intr-o singura directie: uitasera ce este moderatia si nu mai stiau ce este modestia, astfel incat orice speranta de vindecare era pierduta. Experienta ma invatase, asadar, un adevar cert: anume, daca dialectica poate fi de ajutor altor studii, dimpotriva, atunci cand pretinde sa fie suficienta siesi, ramane sterila si moarta". Trebuie sa ne ferim totusi sa judecam cu prea mare asprime logica scolastica; ea a invaAZtat mintea omeneasca sa judece cu exactitate. GaliAZlei ii datoreaza lui Aristotel mai mult decat pare la prima vedere.

Ideea ca opera lui Dumnezeu este rationala si ca poate fi infatisata sub forma unor legi universale a facut posibile cercetarea stiintiAZfica.
IV. In Anglia gustul pentru studiile clasice nu s-a stins niciodata in intregime. In timpul invaAZziilor saxone, manastirile irlandeze au pastrat torta aprinsa; apoi a venit frumoasa epoca a culturii northumbriene si, cand danezii au distrus scoala lui Beda si Alcuin, Alfred a salvat cat s-a putut din cultura latina si greaca. Normanzii aveau scoli eleAZmentare, in care copiii invatau sa cante imnuri laAZtine si cateodata sa citeasca;

scoli manastiresti, pentru cei care voiau sa intre in clerul secular, precum si grammar schools, conduse de cele mai multe ori si ele de calugari, unde se invata - foloAZsind din plin bataia - gramatica latina. Cu toate acestea, ignoranta era in secolul al XIII-lea bine inradacinata chiar si in sanul clerului. In 1222 ar-hiepiscopul Langton insarcina pe episcopi sa exaAZmineze pe preotii din dioceza lor pentru a se asigura daca inteleg cartile sfinte. Raportul lui William, decanul [2] de Salisbury, este lamentabil. Un oarecare preot, intrebat fiind despre canonul liturghiei si despre rugaciunea: Te igitur clementissime pater..., nu stia in ce caz este te, nici carui substantiv ii tine locul pronumele acesta. "Si cand ii ceruram sa determine substantivul caruia ii tinea loc, raspunse: AŠPater, caci el determina toate lucrurile>>.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.