Comunitatea Amish

5x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.97

nivel: Facultate

In societatea moderna, conceptul de risc este introdus de catre autoritati, prin mijloacele mass-media. Se refera la posibile consecinte negative in cazul in care nu ne luam masuri de protectie si nu suntem precauti. Domeniul sanitar poate fi luat ca bun exemplu. In cazul in care aflam de riscuri de gripa ne luam masuri de precautie pentru a ne proteja. Mass-media are un rol important astazi, deo[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunitatea Amish

In societatea moderna, conceptul de risc este introdus de catre autoritati, prin mijloacele mass-media. Se refera la posibile consecinte negative in cazul in care nu ne luam masuri de protectie si nu suntem precauti. Domeniul sanitar poate fi luat ca bun exemplu. In cazul in care aflam de riscuri de gripa ne luam masuri de precautie pentru a ne proteja. Mass-media are un rol important astazi, deoarece contribuie la raspandirea cazurilor cu factor de risc. De multe ori poate produce frica sau panica. Comunitatea Amish, despre care voi vorbi mai pe larg, se protejeaza de noua societate prin izolare.

Un alt concept cu relevanta in discursul despre risc tine de increderea pe care o aratam celor din jur. Ne manifestam increderea in persoane pe care le cunoastem de o lunga perioada de timp. Prin faptul ca stim anumite lucruri despre persoana respectiva, credem in ea si prin relatia care ne leaga cu aceasta.

Cerem ajutorul unui apropiat, unui membru al familiei deoarece stim ca riscul sa nu-si duca la indeplinire spusele este mult redus. Daca ne incredintam unui strain apare incertitudinea. Daca il insarcinam cu transmiterea unui mesaj unei alte persoane sau institutii, nu stim daca acesta are vreun scop sau vreo conditie in realizarea acestui fapt. Nu stim daca mesajul va ajunge la destinatie sau daca va ajunge in forma initiala.

Vulnerabilitatea unor indivizi in cazul unor boli sau situatii induce o stare de frica si o senzatie a riscului mult mai mare. Frica de inaltime se manifesta prin stari de ameteala si crearea unei stari de panica referitoare la cadere. Viata sociala a acestor indivizi este marcata; oamenii evita sa viziteze manastiri in varf de deal, de exemplu, sau refuza pur si simplu sa urce la munte, excluzand din activitatiile lor telecabina. Amishii sunt " vulnerabili" la nou, la inovatiile tehnologice care le-ar putea afecta viata si i-ar face pe membrii acestei comunitati sa se indeparteze.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.