Comunism si capitalism, doua manifestari complementare

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.28

nivel: Liceu

Si la fel pentru un baiat: dupa o perioada capitalista, el, de asemenea, devine comunist, distribuie peste tot chintesenta sa. Da, toate acestea inseamna comunism. Bineinteles, nimeni nu vede lucrurile asa, dar eu, cum sunt atit de deformat, le vad asa. Sa spunem ca o tinara care isi da capitalul sau primului venit este comunista. Dar, in fond, de ce da ea acest capital? Pentru a pun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunism si capitalism, doua manifestari complementare

Si la fel pentru un baiat: dupa o perioada capitalista, el, de asemenea, devine comunist, distribuie peste tot chintesenta sa. Da, toate acestea inseamna comunism. Bineinteles, nimeni nu vede lucrurile asa, dar eu, cum sunt atit de deformat, le vad asa. Sa spunem ca o tinara care isi da capitalul sau primului venit este comunista. Dar, in fond, de ce da ea acest capital? Pentru a pune mina pe capitalul baiatului, care si-l va pierde. Nu este deloc dezinteresat acest fel de comunism. Daca o fata devine generoasa este pentru a avea capitalul baiatului. Fara capital nu se poate trai.

O fata poseda, deci, un capital formidabil, si cu acest capital ea poate sa-si cumpere multe lucruri... Ea poate fi invitata la un restaurant pentru o masa mai buna si apoi, ea va fi mincata, dar, in sfirsit, sa nu insistam!... Vedeti cit de complexe sunt lucrurile. In realitate, natura ne arata ca amindoua sunt necesare: comunismul si capitalismul. Ce este un copil? Un capitalist. El striga, cere, se impune, vrea sa acapareze totul si sa pastreze totul pentru el.

Dar intr-o zi cind se va casatori si cind va avea copiii lui, el va fi obligat sa devina comunist si, la rindul sau va distribui bogatiile sale. Oamenii se nasc toti capitalisti, comunismul vine mai tirziu. Cind un baiat intilneste o fata pentru a intemeia un camin, iata deja o comuna, aceasta este inceputul. Natura insasi obliga fiintele sa se manifeste drept capitalisti si comunisti, dar in perioade diferite, desigur. In primul rind omul este capitalist, caci trebuie sa devina bogat.

Natura ii ofera capitaluri: bratele sale, picioarele, ochii, urechile, sexul, creierul sunt capitaluri cu care trebuie sa lucreze pentru a obtine bogatiile pe care va putea, mai tirziu,sa le distribuie. Daca sunteti saraci, ce puteti imparti? Nimic. Nu veti ajunge nici sa va ajutati sotia si copiii. Trebuie sa fii bogat pentru a ajuta pe altii. Capitalismul trebuie sa fie numai un mijloc, dar greseala capitalistilor este de a fi facut un scop.

Capitalistii n-au inteles nimic... Si nici comunistii, de altfel. Ii credeti pe comunisti ca sunt adevarati comunisti? Aceasta, numai Dumnezeu o stie. Daca ii critica asa pe capitalisti, daca ii combat, adesea pentru ca doresc sa fie la fel de bogati si puternici ca ei. Cel care se simte sarac si dezmostenit propovaduieste comunismul. Da, dar daca devine bogat, oh, la, la. s-a sfirsit cu comunismul. Atit timp cit oamenii sunt saraci, sunt comunisti, dar imediat ce sunt bogati, ei devin capitalisti, pentru ca daca accepta in acel moment comunismul, vor trebui sa imparta totul, si aceasta nu le mai convine. Insa eu, cred in comunism.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.