Comunicatiile si telecomunicatiile in cadrul birourilor

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.77

nivel: Facultate

Telecomunicatiile reprezinta partea procesului de comunicare in care mesajul este transmis la distanta ("tele" in limba greaca inseamna departe) prin intermediul unor mijloace specifice.
Posibilitatea de comunicare la distanta a devenit o necesitate din cele mai vechi timpuri*. Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea numarul telefoanelor era de aproximativ 1.000.000 (in prezent sunt peste 7[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicatiile si telecomunicatiile in cadrul birourilor

Telecomunicatiile reprezinta partea procesului de comunicare in care mesajul este transmis la distanta ("tele" in limba greaca inseamna departe) prin intermediul unor mijloace specifice.
Posibilitatea de comunicare la distanta a devenit o necesitate din cele mai vechi timpuri*. Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea numarul telefoanelor era de aproximativ 1.000.000 (in prezent sunt peste 700.000.000). Intre anii 1830-1850 munca administrativa si cea in birouri cunoaste o crestere rapida. Probabil aceasta crestere a fost influentata si de utilizarea masinilor de scris si a telefoanelor.

Cert este ca in prezent telefonul a devenit un instrument indispensabil care a impus crearea unei intregi retele de comunicatii. Aceasta retea este folosita astazi pentru transmisiile prin telex, prin fax sau mai recent prin intermediul calculatorului. Totusi acest echipament clasic nu este lipsit de probleme. Locuitorii britanici se plang ca este necesara o saptamana pentru instalarea unui nou post telefonic. In Romania o astfel de cerere este posibil sa astepte 4-5 ani. In India exista peste 500000 de cereri nesatisfacute. In Iran este necesara formarea de 3-4 ori a unui numar de telefon pentru a se stabili o legatura.

In privinta numarului posturilor telefonice exista mari diferente intre tarile lumii. Astfel New York-ul are mai multe posturi telefonice decat intreaga Africa. La fiecare 1000 de locuitori Suedia are 900 de posturi telefonice, in timp ce Portugalia are 200, iar India doar 5.
Serviciul de securitate. Pune la dispozitia abonatilor senzori de securitate care detecteaza eventualii intrusi, incendii, taierea liniilor telefonice si alte disfunctionalitati. Un alt dispozitiv utilizat destul de frecvent este robotul telefonic. Robotii sunt dispozitive electronice ce primesc telefoanele, transmit un mesaj interlocutorului motivand imposibilitatea abonatului de a raspunde la telefon si il invita sa lase un mesaj inregistrat dupa semnal.

Telefonia digitala (Integrated System Digital Network) - se refera la procesul de transformare a retelelor analogice in digitale, adica informatia circula prin cabluri, sub forma trenurilor de biti.
Ca aplicatii caracteristice ale ISDN putem aminti: videoconferinta, videotex-ul si clasicul teletex. Videoconferinta este o teleconferinta in care interlocutorii folosesc videofoanele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.