Comunicatiile postale

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.83

nivel: Liceu

Astfel, posta este considerata, in prezent, una dintre ramurile importante ale industriei serviciilor.
Posta Romana si-a inceput adevarata revigorare in anul 1991, prin punerea in aplicare a "Conceptului National al R.A. Posta Romana" si dezvoltarea acestuia prin documente strategice si programe guvernamentale. In acest context, au fost stabilite obiective concrete de dezvoltare a infrastru[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicatiile postale

Astfel, posta este considerata, in prezent, una dintre ramurile importante ale industriei serviciilor.
Posta Romana si-a inceput adevarata revigorare in anul 1991, prin punerea in aplicare a "Conceptului National al R.A. Posta Romana" si dezvoltarea acestuia prin documente strategice si programe guvernamentale. In acest context, au fost stabilite obiective concrete de dezvoltare a infrastructurii postale, de realizare a unui cadru legislativ corespunzator, de diversificare si modernizare a serviciilor postale.

Prin actiunile intreprinse, s-a urmarit atingerea si mentinerea unui nivel calitativ superior al serviciilor postale si alinierea acestora la cerintele impuse de integrarea in serviciile intercomunitare. Acest obiectiv este indeplinit prin restructurarea radicala a infrastructurii sale, cu implicatii profunde asupra organizarii teritoriale a regiei, modernizarii tuturor domeniilor de activitate, informatizarii retelei postale atat la nivel managerial, cat si operational, precum si prin retehnologizarea sectoarelor productive.

In conditiile unei concurente tot mai puternice, comunicatiile postale din Romania trebuie sa-si mentina ritmul accelerat de dezvoltare propus, astfel incat sectorul postal sa-si intareasca pozitia cuvenita in infrastructura publica a tarii, iar reforma postala sa se dovedeasca intr-adevar o investitie de viitor.In general, dar si in particular, in Romania, serviciile postale au fost create cu scopul asigurarii unor legaturi permanente intre oameni. Necesitatea permanentizarii acestor legaturi a condus la crearea de servicii specializate pentru satisfacerea acestor nevoi. Existenta serviciului postal este cunoscuta inca din antichitate.

In Egipt si in Persia, au existat, din cele mai vechi timpuri, releuri de curieri pedestri si calareti pentru transportul corespondentei si a ordinelor regale. In Imperiul Roman, serviciul de posta a luat fiinta in anul 510 i.e.n. Dupa cucerirea Daciei, romanii si-au extins reteaua serviciilor postale ("cursus publicus") pentru a asigura o legatura permanenta intre Roma si noua provincie. legatura se facea prin cetatea Drubetis (Drobeta-Tr.Severin), unde se gasea podul de peste Dunare, construit de Apolodor. Serviciul postal din acea vreme era organizat in posta rapida ("cursus velox ") si posta de marfuri ("cursus clabularis"). Posta romaneasca isi are radacinile si este cunoscuta inca din Evul Mediu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.