Comunicarea radio

7x puncte

categorie: Fizica

nota: 10.00

nivel: Facultate

Limitele acestei definitii sunt restranse de Hovland, Janis si Kelley, pentru care comunicarea este "procesul prin care un individ ( comunicatorul ) transmite stimuli ( de obicei verbali ) pentru a schimba comportamentul altor indivizi ( auditoriul )".
Dupa parerea specialistilor Centrului pentru Implementarea Managementului Performant (CIMP) "Comunicarea nu inseamna doar transmiter[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea radio

Limitele acestei definitii sunt restranse de Hovland, Janis si Kelley, pentru care comunicarea este "procesul prin care un individ ( comunicatorul ) transmite stimuli ( de obicei verbali ) pentru a schimba comportamentul altor indivizi ( auditoriul )".
Dupa parerea specialistilor Centrului pentru Implementarea Managementului Performant (CIMP) "Comunicarea nu inseamna doar transmiterea de cuvinte. Intr-o comunicare eficienta conteaza atitudinea, tonalitatea, lungimea mesajului si multe alte elemente nonverbale. De la ceea ce spui pana la ceea ce se intelege se trece prin cum spui."

Elementele procesului de comunicare sunt transmitatorul sau sursa (persoana care transmite mesajul) si receptorul sau destinatia (persoana care primeste mesajul).Mesajul (informatia), care circula de la sursa la destinatie, se codifica intr-un semnal si circula printr-un mijloc fizic de transmitere, numit canal (sistem nervos, aer, cablu, unde radio, etc).

Receptionarea mesajelor se face cu ajutorul organelor de simt. Dar cum acuitatea simturilor difera de la om la om si cum decodarea mesajului difera de asemenea de la om la om, acelasi mesaj este receptionat si interpretat in mod diferit de catre receptori diferiti.
Pentru ca aceste distorsiuni sa fie cat mai mici, un rol deosebit il are modul in care este elaborat mesajul, operatie care se numeste codificare. Operatiunea prin care receptorul analizeaza, interpreteaza si intelege mesajul se numeste decodificare.

Raspunsul receptorului demonstreaza calitatea decodificarii, in conditiile in care codificarea a fost corecta si canalul nu a distorsionat mesajul. Reactia respectiva se numeste feedback si inchide cercul comunicarii, deoarece receptorul, la randul sau, codifica o informatie si o comunica transmitatorului.
In procesul de comunicare pot sa intervina elemente perturbatoare, care poarta denumirea generica de zgomote(bruiaj) si care sunt raspunzatoare de distorsionarea mesajului.
Prin decodificarea feedback-ului se stabileste reusita procesului de comunicare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Fizica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.