Comunicarea politica

7x puncte

categorie: Stiinte Politice

nota: 10.00

nivel: Facultate

Dupa anul 1830 apare agenyia de presa care reprezinta o categorie particulara, conexa, de intreprindere de presa, ce are ca obiect cautarea, colectarea Asi prezentarea de noutayi pe care le centralizeaza pentru a le oferi Asi transmite abonayilor sai cat mai rapid. In zilele noastre, cand exista numeroase publicayii nayionale, unele specializate pe diferite domenii, cand exista publicayii nayional[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea politica

Dupa anul 1830 apare agenyia de presa care reprezinta o categorie particulara, conexa, de intreprindere de presa, ce are ca obiect cautarea, colectarea Asi prezentarea de noutayi pe care le centralizeaza pentru a le oferi Asi transmite abonayilor sai cat mai rapid. In zilele noastre, cand exista numeroase publicayii nayionale, unele specializate pe diferite domenii, cand exista publicayii nayionale sau locale, conyinutul acestora este mult mai mare Asi diversificat.

Exceptand publicayii specializate intr-un domeniu (economic, tehnic) majoritatea celorlalte conyin rubrici despre politica. Presa scrisa joaca un rol deosebit in difuzarea principalelor preocupari ale partidelor in largi sectoare al populayiei. Ziarele sunt considerate mijloace excelente pentru a transmite informayii generale, pentru a yine anumite categorii sociale sub un anumit "control" politic, pentru a insera periodic - cu deosebita intensitate in campaniile electorale - dezbateri politice, pentru a trece in revista principalele puncte programatice sau liniile directoare de acyuine ale unui partid sau ale altuia.

Ziarele au cea mai mare disponibilitate de a adopta o linie politica Asi de a orienta informayiile Asi mesajele social - politice in funcyie de preocuparile fiecarui partid. Comunicarea realizata de partide prin scris este avantajata atat de progresele tehnicilor de imprimare, de avantul instrucyiei publice, cat Asi de faptul ca ea se adreseaza mai ales posibilitayilor de analiza Asi de judecata ale populayiei. Presa scrisa imprima un stil propriu propagandei partidelor, ea punand accentul pe idei, pe aspecte programatice, nu pe persoane sau personalitayi din cadrul partidelor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Stiinte Politice

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.