Comunicarea pe internet

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.76

nivel: Liceu

CHAT-UL

Una din utilizarile cele mai practice si directe ale comunicarii prin Internet este chatul ( a discuta in traducere din engleza). Formele pe care le imbraca acest tip de comunicare sunt diverse. De la simple programe care includ linii de text pina la transmisii de sunet si video in timp real cu posibilitatea de video conferinta. Forma de elaborare si raspindire este divers[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea pe internet

CHAT-UL

Una din utilizarile cele mai practice si directe ale comunicarii prin Internet este chatul ( a discuta in traducere din engleza). Formele pe care le imbraca acest tip de comunicare sunt diverse. De la simple programe care includ linii de text pina la transmisii de sunet si video in timp real cu posibilitatea de video conferinta. Forma de elaborare si raspindire este diversa: ca programe gratuite sau inglobate in sisteme de operare (ex. programele Netmeeting si Chat incluse in Microsoft Windows)

Sau sisteme dedicate cu circuit limitat fabricate la comanda (sisteme de comunicatii bancare, militare etc.). In continuare voi descrie mai amanuntit cea mai raspindita resursa din acest domeniu si anume I.R.C -ul.
Ce este I.R.C-ul
Definitia I.R.C-ului

IRC-ul (Internet Relay Chat) este unul din cele mai utilizate resurse din Internet. Binenteles si Web-ul si E-Mail-ul sunt folositoare dar cand vine vorba de o comunicare in timp real intre doua sau mai multe persoane, IRC le depaseste cu mult pe toate. IRC da viata Internet-ului!!
Elaborat in forme diverse el se poate gasi ca versiune de baza la adresa: www.Mirc.com si poate fi copiat gratuit. Folosind programe dedicate IRC-ului puteti face schimb de mesaje in timp real intre 2 sau mai multe persoane din lumea intreaga. Cateva dintre aceste programe sunt: mIRC (WIN95/98/NT),Pirch, Virc, Ircle, BitchX...In realitate nu conteaza ce program folositi pentru ca toate se leaga la aceeasi retea de IRC. Cand sunteti intr-o sesiune de chat puteti trimite mesaje tastandu-le la tastatura ca pe urma ele sa fie transmise instantaneu celorlati participanti.

Cum sa folostiti IRC-ul
Intrand in contact cu foarte multi utilizatori veti avea ocazia sa va intemeiati pritetenii. Au fost cazuri cand au fost destramate casnicii din cauza IRC-ului. In realitate unii au devenit asa de dependenti de IRC incat li s-a dedicat un newsgroup alt.irc.recover. Valoarea IRC-ului pentru dumneavoastra este in functie de cum il utilizati. Va poate tine o firma in picioare, tine legatura dintre membrii unei familii tinand-o unita sau de ce nu, scutiti incarcarea facturii de telefon.

O faima internatinala a castigat-o IRC-ul in timpul razboiului din Golf in 1991, cand prin intermediul Internet-ului s-au trimis rapoarte live din Irak. Dupa cum ati vazut pana acum IRC-ul este o metoda ideala pentru a schimba informatii intre persoane din lumea intreaga. O mare utilitate avand-o canalele de service unde puteti primi informatii in timp real legate de problemele dumneavoastre.

Audio-video
Pe langa comunicarea in timp real a unor mesaje scrise prin serviciul chat sau comu¨nicarea prin mesaje asigurata de serviciul de posta electronica, in reteaua Internet au fost dezvoltate si alte servicii pentru comunicarea in timp real: serviciile audio si video. Aceste servicii permit oamenilor dintr-o organizatie sa lucreze si sa colaboreze intr-o noua maniera.

Ele asigura:
- transmiterea vocii catre o alta persoana sau catre un grup de oameni;
-transmiterea unei imagini televizate in direct catre o singura persoana sau catre mai multe persoane;
-transmiterea prin Internet a informaliilor din emisiunile de radio si televiziune;
- posibilitatea ca un grup de oameni sa citeasca si sa editeze un document.

Pentru a participa la un serviciu audio sau video trebuie sa aveti un calculator cu un hardware special si o legatura pe Internet cu o capacitate de transfer mare. Din punct de vedere tehnic, aceasta caracteristica se numeste latime de banda (bandwidth) si masoara diferenta dintre cea mai mare si cea mai mica frecventa a semnalului care poate trece printr-un sistem de comunicatii analogic. De exemplu, un telefon al serviciului de telefonie fixa are lalimea de banda de 3.000 Hz care reprezinta diferenla dintre frecvenla cea mai mare (3.300 Hz) si frecvenla cea mai mica (300 Hz). O legatura pe Internet cu lalime de banda mica este satisfacatoare pentru posta electronica, transferul de fisiere si navigarea prin informalii, dar nu este suficienta pentru transmisiile audio si video in direct.

Imaginile video la capacitate mica de transfer “Ingheata’’. Pentru imaginile in miscare, pentru a asigura o capacitate de transfer corespunzatoare, este necesara o latime de banda de 1 000 de ori mai mare decat cea necesara pentru comunicarea audio in timp real. Asadar, o legatura poate sa aiba latime de banda suficienta pentru comunicarea audio. dar insuficienta pentru comunicarea video.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.