Comunicarea non verbala

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.70

nivel: Facultate

Pentru a fi un manager eficienti in negociere, trebuie sa comunicam bine. De aceea, trebuie sa avem mare grija in ceea ce priveste dinamica elementelor de baza in comunicare, de capacitatea de a imbunatati abilitatile de comunicare, de utilizarea tehnicilor eficiente de promovare si imbunatatire a relatiilor interpersonale.Intr-un sens foarte larg comunicarea desemneaza orice proces prin care o [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea non verbala

Pentru a fi un manager eficienti in negociere, trebuie sa comunicam bine. De aceea, trebuie sa avem mare grija in ceea ce priveste dinamica elementelor de baza in comunicare, de capacitatea de a imbunatati abilitatile de comunicare, de utilizarea tehnicilor eficiente de promovare si imbunatatire a relatiilor interpersonale.Intr-un sens foarte larg comunicarea desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la altul, aceste elemente fiind de natura biologica tehnologica sau sociala. In sensul strict, el se limiteaza la acest ultim aspect si poate fi definit ca un proces prin care membrii grupului interactioneaza in cadrul finalitatilor de supravietuire a acestuia prin mijlocirea unor semnale mai mult sau mai putin specifice.

Procesul de comunicare se realizeaza totdeauna intr-un episod comportamental: un act produs de un membru al grupului sintetizeaza o modificare de comportament.Pentru a diferentia episodul comunicativ de alte forme de interactiune comportamentale, doua criterii trebuie luate in consideratie: statutul social al interactiunii si gradul de specificitate al comportamentului declansator. Nu vom vorbi de comunicare decat atunci cand un episoade comportamental se inscrie in cadrul de finalitate colective garate de reguli de organizare a speciei sau a grupului.

Capacitatea de specie se realizeaza in diverse coduri conventionale cu caracter socio-istoric, care fac in plus obiectul reprezentarilor individuale: comunicarea este din acel moment garate simultan de catre grup si de catre indivizi. Oricare ar fi gradul de structurare sociala a speciei si oricare ar fi gradul de structurare specializare ale al semnalului declansator informatia generate in episodul comunicativ are un statut dublu: pe de o parte informatia se poate defini ca efect comportamental al semnalului.

La specia umana de exemplu individual care a invatat o limba cunoaste valori reprezentative; el cunoaste sensul sau semnificatul. Pe de alta parte valoarea informative a unui semnal constituie totdeauna si un efect de interactiune; un comportament nu este semnal decat prin raporturile functionale pe care le intretine cu contextul sau.
La specia umana acest efect al contextului este mediatizat, organizat prin reguli de interactiune sociala care au sistemele deschise; de exemplu in termeni de reguli de folosire si in termeni de ritualuri.

Acest efect al contextului confera semnalului valoarea sa informativa.
Fiecarei forme de miscare si organizare a materiei ii corespunde un anumit gen de comunicare cu ambianta. Pentru sistemele anorganice, materiale, comunicarea cu mediul ambient se realizeaza in contextual principiului conexiunii universale.Comunicarea este individuala. Fiecare comunica in felul sau personal , si vede lumea prin proprii ochi . Cea mai importanta calitate pe care o putem avea in comunicare este capacitatea de a intelege punctul de vedere a celuilalt si modul acestuia de a vedea lumea. Astfel, ne putem adapta propriul comportament in mod corespunzator.

Schimba-te pe tine insuti , pentru a-i putea schimba pe altii.
Alaturi de calitatea anterior mentionata trebuie sa existe convingerea ca singura persoana pe care putem spera sa o schimbam in procesul de comunicare este propria persoana. Cand putem face asta, suntem deja in masura sa ne imbunatatim relatiile cu cei din jur.Atitudinea Putem schimba directia de comunicare daca ne schimbam atitudinea. Nu exista o singura atitudine corecta in orice situatie, desi sa fii direct si clar ajuta de obicei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.