Comunicarea multimedia

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Facultate

In general, pentru a putea transmite un mesaj prin intermediul postei electronice avem nevoie de un calculator; un modem care sa conecteze calculatorul la reteaua telefonica; un program software care sa permita utilizarea acestui serviciu de Internet; un acces la Internet, oferit de un provider sau de un serviciu on-line, si o adresa de e-mail. Mesajul pe care dorim sa-l transmitem este preluat in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea multimedia

In general, pentru a putea transmite un mesaj prin intermediul postei electronice avem nevoie de un calculator; un modem care sa conecteze calculatorul la reteaua telefonica; un program software care sa permita utilizarea acestui serviciu de Internet; un acces la Internet, oferit de un provider sau de un serviciu on-line, si o adresa de e-mail. Mesajul pe care dorim sa-l transmitem este preluat in reteaua Internet de catre un server si apoi livrat calculatorului mentionat in adresa de e-mail.

Presupunem ca avem calculatorul, modemul, si serviciile oferite de un provider. Cum este alcatuita o adresa de e-mail ? Adresa e-mail a unui utilizator cu acces la serviciile postei electronice oferite de reteaua Internet este o adresa Internet, care are o forma destul de simpla si anume:Cele doua parti sunt separate printr-un caracter ampersand - @.. Numele poate fi orice combinatie de litere si cifre, fara diferentieri intre literele mari si mici - pe acesta il poate alege utilizatorul. Gazda are un nume si un domeniu, care sunt separate printr-un punct (.)

si sunt specifice fiecarui server care deserveste si serviciul de posta electronica (deci acesta este fix si nu poate fi schimbat, cu foarte mici exceptii, care sunt precizate in pagina Web unde este deschisa cutia postala ). Pentru a exemplifica, adresa unei casute postale este, in general, de genul: nume@hotmail.com; nume@yahoo.com; nume@acasa.ro; nume@home.ro etc. Pentru fiecare site WEB care gazduieste casute postale gratuite, se precizeaza exact tipul de adresa, iar dupa subscriere si deschiderea noului cont, se aduc la cunostinta datele necesare accesarii noii casute postale.

Pentru a primi sau a trimite un mesaj, un calculator trebuie sa comunice cu un server de e-mail folosind un anumit protocol de livrare, care trebuie ales in momentul in care se configureaza software-ul de e-mail. Astfel, putem avea urmatoarele protocoale:
a) POP - Post Office Protocol (protocol de posta), este un protocol simplu utilizat pentru aducerea mesajelor dintr-o cutie postala aflata pe un server la distanta. Scopul acestui protocol este de a aduce posta electronica de la distanta si de a o depozita pe calculatorul local al utilizatorului, pentru a fi citita mai tarziu, dupa ce utilizatorul se deconecteaza de la retea (off-line).

Este cel mai vechi protocol, prima versiune a fost definitivata in anul 1984, ajungandu-se in prezent la POP3. Acest protocol permite unei statii de lucru sa acceseze dinamic serverul (statia primeste mail-ul, care in prealabil este stocat pe server). In mod normal, mesajele noastre, dupa ce sunt transmise catre clientul nostru de e-mail sunt sterse.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.