Comunicarea manageriala

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Comunicarea manageriala este foarte importanta pentru functionarea unei organizatii si pentru realizarea obiectivelor grupului. Relatiile organizationale se bazeaza pe comunicare, managerul trebuind sa aiba si abilitati de comunicare pentru a realiza functiile care decurg din postului sau. Tiberiu Zorlentan, Eugen Burdus si Gheorghita Caprarescu afirmau ca "este imposibil de gasit un aspect al mun[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea manageriala

Comunicarea manageriala este foarte importanta pentru functionarea unei organizatii si pentru realizarea obiectivelor grupului. Relatiile organizationale se bazeaza pe comunicare, managerul trebuind sa aiba si abilitati de comunicare pentru a realiza functiile care decurg din postului sau. Tiberiu Zorlentan, Eugen Burdus si Gheorghita Caprarescu afirmau ca "este imposibil de gasit un aspect al muncii managerului care sa nu implice comunicarea. Problema comunicarii organizationale nu este daca managerii se angajeaza sau nu in acest proces, ci daca ei comunica bine sau nesatisfacator."

Comunicarea manageriala se diferentiaza de celelalte tipuri de comunicare prin anumite caracteristici. Aceste insusiri sunt determinate de scopul acestei comunicari, cum este ea realizata si rolul pe care aceasta il are in cadrul organizatiei. Contextul organizational si cadrul in care este realizata comunicarea influenteaza formele pe care acest tip de comunicare le poate imbraca. Rodica Candea preciza: "Managerul competent nu comunica la intamplare si dupa bunul plac, ci conform unei strategii in ceea ce priveste actul de comunicare in sine si, la nivel de organizatie, el adopta anumite strategii de comunicare care sa sprijine implementarea strategiei organizatiei" .

Prin urmare, comunicarea manageriala este acea comunicare ce se manifesta in cadrul organizational si care are ca finalitate realizarea obiectivelor grupului coordonat in vederea atingerii obiectivelor organizatiei in ansamblu.Stilul de comunicare manageriala se defineste ca modul in care comunica un manager, intr-un anumit context. Este important felul in care este comunicat mesajul, reprezentat de stilul de comunicare, care trebuie sa corespunda atat scopului si obiectivelor urmarite, cat si destinatarului mesajului, canalului de comunicare folosit si situatiei concrete.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.