Comunicarea interculturala

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.72

nivel: Facultate

Pentru a ne plasa in spatiul educatiei interculturale, vom analiza intai perspectivele pe care le aduce acest domeniu, pentru a transpune apoi cunostintele pedagogice referitoare la comunicarea didactica la cea interculturala.
Ideea dialogului intercultural trebuie sa aiba ca punct de plecare recunoasterea diferentei si a multiplelor perspective si dimensiuni ale lumii in care traim. Acest[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea interculturala

Pentru a ne plasa in spatiul educatiei interculturale, vom analiza intai perspectivele pe care le aduce acest domeniu, pentru a transpune apoi cunostintele pedagogice referitoare la comunicarea didactica la cea interculturala.
Ideea dialogului intercultural trebuie sa aiba ca punct de plecare recunoasterea diferentei si a multiplelor perspective si dimensiuni ale lumii in care traim. Aceste diferente, de opinie, de puncte de vedere, si chiar valori nu exista doar in cadrul unei culturi, cu atat mai mult ele sunt vizibile in disputele dintre diferite culturi.

Tocmai de aceea, dialogul, comunicarea sau medierea interculturala isi propun sa analizeze aceste perspective diverse cu un scop precis, si anume acela de a intelege si a invata pe baza experientelor interculturale diverse. Si avem aici in vedere beneficiul pe care il aduce schimbul de idei, opinii sau cunostinte in cadrul grupurilor heterogene din punct de vedere cultural. Este evident ca in alte culturi, realitatea este perceputa in mod diferit, modalitatea de relationare dintre oameni este diferita, viziunile sunt diverse.

Trebuie sa acceptam diversitatea, sa nu negam existenta unor puncte de vedere aparent sau in mod real diferite de ale noastre, mai mult trebuie sa intelegem si sa fim deschisi la perspectivele aduse in discutie de cei care care nu vad lumea din aceeasi perspectiva ca si noi.Un dialog efectiv este acela care potenteaza, pune bazele si deschide interactiuni deschise, care incurajeaza respectul pentru impartasirea ideilor si pentru explorarea directa si multipla a modului in care lumea este perceputa si gandita.

Ca proces, dialogul intercultural incurajeaza identificarea punctelor de vedere multiple dar indica si o identificare a limitelor pana la care indivizii pot accepta diversitatea. Tocmai de aceea, educarea in spiritul comunicarii interculturale reprezinta un obiectiv major al formarii indivizilor intr-o societate dominata de globalizare si puternic conditionata de fenomenul migratiei, unde diferentele culturale sunt evidente si abilitatea de a initia si pastra un dialog bazat pe respect si toleranta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.