Comunicarea in e-business

1x punct

categorie: Informatica

nota: 9.60

nivel: Facultate

Comunicarea cheia sucesului
Secretele marilor afaceri se reduc la mai mult decat un plan de marketing pe o foaie de hartie, in special daca la baza afacerii sta un colectiv de oameni, angajati pentru acelasi scop. Lipsa comunicarii este un deficit care trebuie corectat. In lipsa ei, nu exista feedback-ul ideilor de dezvoltare.

Solutiile exista: discutiile intre angajati [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea in e-business

Comunicarea cheia sucesului
Secretele marilor afaceri se reduc la mai mult decat un plan de marketing pe o foaie de hartie, in special daca la baza afacerii sta un colectiv de oameni, angajati pentru acelasi scop. Lipsa comunicarii este un deficit care trebuie corectat. In lipsa ei, nu exista feedback-ul ideilor de dezvoltare.

Solutiile exista: discutiile intre angajati si angajatori, programe de teambuilding, si nu numai. Toata ideea de a comunica este de a transmite mesajul tau celor din jur intr-un mod clar, nu ambiguu. De asemenea, termenul de comunicare se refera la mijlocul prin care reusesti sa primesti informatia care iti este transmisa, cat mai putin distorsionata.

Comunicarea avea un rol din ce in ce mai important in cadrul prezentarilor de produse in plus fata de cumpararea si vanzarea de produse, e-Business poate ocupa, de asemenea, alte aspecte traditionale de afaceri. Utilizarea mijloacelor electronice de chat ca forma de asistenta tehnica si asistenta pentru clienti este un exemplu excelent in acest sens.

O e-Business care foloseste chat pentru a suplimenta traditionale de suport pentru telefonul sau gaseste un sistem care salveaza sume incredibil de timp in timp ce ofera oportunitati de indisponibil, prin sprijinul traditional. Prin utilizarea unor sisteme informatice virtuale, de exemplu, operatorii de asistenta tehnica pot accesa de la distanta computerul unui client si sa le ajute in corectare o problema.

Si cu descarcarea unui mic program, toate informatiile pertinente referitoare la specificatiile hardware si software-ul pentru calculatorul unui utilizator poate fi transmis de operatorul de sprijin direct, fara a fi nevoie sa faca o plimbare la client prin colectarea de date personale .

Comunicarea de afaceri cuprinde un corp imens de cunostinte, inclusive marketing, branding, relatiile cu clientii, comportamentul de consum, publicitate, relatii publice, relatii media, comunicare corporativa, comunitatea angajament, cercetare & masurare, managementul reputatiei, interpersonale comunicare, angajat angajament, comunicare online, si evenimente de management. Indiferent de forma pe care o ia, obiectivul ramane acelasi - de a face o vanzare.

Comunicarea mesajului de afaceri este transmis prin diferite canale de comunicatii, inclusive internet , print (publicatii), radio, televiziune, ambient.

Utilizarea e-mail si site-uri private, ca metoda de eliberare a notei interne si foi albe este o alta utilizare a Internetului de catre e-Business. Mai degraba decat producerea copiilor timp-intensive si costisitoare fizice pentru fiecare angajat, un server central sau lista de e-mail poate servi ca o metoda eficienta pentru distribuirea de informatii necesare.

Un e-Business poate folosi, de asemenea, internetul pentru a achizitiona produse en-gros sau consumabile pentru-casa de productie. Aceasta fateta a e-Business este uneori mentionata ca eProcurement, si poate oferi intreprinderilor oportunitatea de a reduce costurile dramatic.

Chiar e-Businesses multe care opereaza fara magazinului electronic acum e-Procurement folosi ca o modalitate de a urmari si gestiona mai bine puterea lor de cumparare .Primul pas in calea comunicarii corecte, este sa iti pui in ordine ideile si gandurile. De multe ori, datorita emotiilor, ajungi sa comunici lucruri care nu reprezinta ceea ce tu crezi cu adevarat, ceea ce poate crea confuzie, atat pentru tine, cat si pentru interlocutor.

Odata cu dezvoltarea internetului, comertul on-line ia amploare diferite tipuri de afaceri electronice, apar si modalitati de plata folosite pe internet, dar si cum ne putem promova afacerea online.

Pentru a comunica o buna parte din ceea ce se cheama afaceri nu este altceva decat stabilirea contactului cu alti oameni. Un om de afaceri destept stie ca nu conteaza numai ce stii, ci si pe cine cunosti .

La o intalnire de afaceri se obisnuieste schimbarea de carti de vizita si multi oameni de afacerei ar putea povesti, cum dintr-o intalnire intamplatoare a devenit o afacere buna. Inchipuiti-va ca a-ti putea inmana cartea dvs. de vizita la mii, poate chiar milioane de clienti si parteneri potentiali, spunand: acesta este obiectul meu de activitate si in caz ca vreodata o sa aveti nevoie de mine, aici ma puteti gasi. Acest lucru este posibil pe Internet, 24 de ore din 24, simplu si eficient .

Pentru a stabili o prezenta peste 1 miliard de oameni din toata lumea au acces la World Wide Web (WWW) (sursa: www.internetworldstats.com). Indiferent de obiectul dvs. de activitate, nu puteti ignora 1 miliard de oameni. Pentru a face parte din aceasta comunitate si pentru a arata ca sunteti interesat sa-i oferiti produsele si serviciile dvs., trebuie sa fiti pe Internet pentru ei. Acolo este si concurenta dvs .

Pentru a oferi informatii de afaceri in e- businnes, trebuie sa stim mai intai care sunt informatiile de afaceri de baza? Care sunt orele de lucru? Ce oferiti? Cum poate cineva lua legatura cu dvs? Ce modalitati de plata acceptati? Unde aveti sediul?

Acum ganditi-va la o insertie in Pagini Galbene, cu comunicare instantanee. Ce actiuni speciale sunt astazi? Care sunt ratele dobanzilor zilei? Cand are loc urmatoarea actiune de vanzare? Daca a-ti putea tine clientii dvs. informati despre toate motivele pentru care ar trebui sa faca afaceri cu dvs., nu credeti ca v-ati putea mari cifra de afaceri. Puteti face acest lucru pe Internet .

Pentru a ne serivi cilentii mai bine in e-businnes inseamna a oferi informatii de afaceri este unul dintre cele mai importante cai de a va servi clientii. Dar tehnologia web va ofera si alte modalitati de a va servi clientii. Cum vi s-ar parea ca prin intermediul unui formular online, clientii dvs. sa poata efectua o cautare si sa vada daca un articol anume este disponibil in stocul dvs, fara a va retine inutil personalul. Acest lucru poate fi realizat simplu si rapid pe Internet .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.