Comunicarea corporativa in situatii de risc

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.81

nivel: Facultate

rezultatul raspunsului la intrebarile: ce face? ce spune? si ce se spune despre ea? Prin urmare, o companie nu se conformeaza proverbului "Tace si face". Ea trebuie sa raspunda, sa combata criticile aduse la adresa activitatii sale. Prin urmare, corporatia va recurge la o adevarata propaganda [4]. In intervalul de timp t < to, corporatiile ar trebui sa identifice, analizeze si gestioneze situatiil[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea corporativa in situatii de risc

rezultatul raspunsului la intrebarile: ce face? ce spune? si ce se spune despre ea? Prin urmare, o companie nu se conformeaza proverbului "Tace si face". Ea trebuie sa raspunda, sa combata criticile aduse la adresa activitatii sale. Prin urmare, corporatia va recurge la o adevarata propaganda [4]. In intervalul de timp t < to, corporatiile ar trebui sa identifice, analizeze si gestioneze situatiile de risc aparute in mediul acestora si sa reactioneze inainte ca acestea sa se transforme in informatii publice.

Sondajele intreprinse de specialisti arata ca de foarte multe ori corporatiile reactioneaza ulterior, ele fiind obligate sa accepte diverse reglementari adoptate de legislativ sau organizatii guvernamentale.Pentru a-l proteja pe consumator legislativul impune reguli cu privire la continutul produselor, la politica de credite sau la publicitatea adresata copiilor. Pentru a-i apara pe cetateni impotriva unor anumite abuzuri au fost create diferite organisme si agentii guvernamentale. Autoritatea municipala intervine, de exemplu, cand se pune problema construirii unei cladiri.

De fapt, exista intotdeauna un nivel al autoritatii publice care impune regula. Relatiile comerciale, atitudinile considerate rauvoitoare, practicile religioase, imaginile socante, sunt elemente reglementate de guvern. Ori, aceste elemente sunt dezbatute inainte de a fi acceptate. O corporatie care tace devine deci subiectul acestor decizii fara sa se fi folosit de posibilitatea de a-si exprima punctul de vedere.
Grupurile de presiune sau de interes special actioneaza asupra lumii afacerilor,

iar acestea tind sa reactioneze la simptomele vizibile in loc sa identifice si sa analizeze cauzele fundamentale ale tendintei care a dus la aparitia unei situatii critice (unei eventuale crize). De multe ori, aceasta situatie critica evolueaza spre o politica publica ce trebuie adaptata la presiunea opiniei publice. Interactiunea dintre AFACERI si SOCIETATE genereaza un ansamblu de politici publice.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.