Comunicarea conteaza

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.91

nivel: Facultate

Personalul medical este supus stresului fizic si mental atunci cand ingrijeste pacientii.Sindromul burnout ("a arde complet") a fost identificat prima data de catre Freudenberg in 1974.Freundenberg redefinea stresul profesional prin sindromul de burnout: uzura si epuizarea energiei, fortelor si a resurselor care determina o scadere a intregului potential de actiune al individului. Sindromul este i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea conteaza

Personalul medical este supus stresului fizic si mental atunci cand ingrijeste pacientii.Sindromul burnout ("a arde complet") a fost identificat prima data de catre Freudenberg in 1974.Freundenberg redefinea stresul profesional prin sindromul de burnout: uzura si epuizarea energiei, fortelor si a resurselor care determina o scadere a intregului potential de actiune al individului. Sindromul este indus de stresul cronic in profesiile care presupun implicare directa in ajutorarea semenilor (sectorul medical si social).

La persoanele predispuse, stresul apare prin dezechilibrul dintre ideal (ceea ce asteapta de la profesie) si real (ce obtin concret).Studiile care au urmat au conturat repede categoria profesionala cea mai afectata de acest sindrom: medicii si asistentele medicale. In 1983, Maslach il defineste ca fiind "un sindrom al extenuarii emotionale, depersonalizarii si al reducerii implinirii profesionale", care apare in randul persoanelor ce desfasoara activitati umanitare. Starea burnout este cauzata de expunerea la stresul profesional si adesea este insotita de depresie.

S-a constatat ca acest lucru decurge din obligatia permanenta a individului de a-si sustine o imagine personala idealizata, indiferent de progresul tehnologic, de lipsa unei recunoasteri sociale corespunzatoare cu gradul de dificultate al activitatilor pe care le desfasoara si, in sfarsit, datorita programului neconventional.Dintre factorii care duc la instalarea acestui fenomen se pot enumera: munca neurmata de rezultate imediate, nerecunoasterea calitatii activitatii, lipsa incurajarilor si a gratificatiilor morale.In aceste conditii, subiectul se epuizeaza pe masura ce constata prabusirea propriilor iluzii in fata evidentei realitatii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.