Comunicarea concept

5x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.96

nivel: Facultate

Radacina termenului se regaseste in filonul de Formare a verbului latin "comunico, -are", al carui sens il putem surprinde mai bine prin derivatul sau "communicus": punerea in comun a unor lucruri de indiferent ce natura. Crestinismul a consacrat un sens sacramental, cubaristic, cuvantul utilizat desemnind impartasirea credinciosilor in cadrul agapelor ce s-au aflat la originea serviciului liturgh[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicarea concept

Radacina termenului se regaseste in filonul de Formare a verbului latin "comunico, -are", al carui sens il putem surprinde mai bine prin derivatul sau "communicus": punerea in comun a unor lucruri de indiferent ce natura. Crestinismul a consacrat un sens sacramental, cubaristic, cuvantul utilizat desemnind impartasirea credinciosilor in cadrul agapelor ce s-au aflat la originea serviciului liturghic de mai tarziu: "cuminecarea" (C.Noica).

Altfel spus, extrapoland intelesul cultural, "a comunica" inseamna "a pune de acord". Antonimul "excomunicare" ilustreaza exact dezacordul, disonanta: "interdictia de a primi impartasania", echivalentul excluderii din comunitate si punerea, practic, in afara legii sociale. "Comunicarea sta la baza organizarii sociale, coaguland si controland raporturile "orizontale" dintre oameni, dar angajeaza, totodata, si aspiratiile lor "verticale" intr-o miscare ascensionala catre planurile superioare ale realitatii.

Nu poate trece neobservata in aceasta ordine de idei, paralela semnificativa cu dublul statut al cuvantului, care, pe langa intelesul comun, situat in sfera semantica a comunicarii, il are si pe acela de Logos, Verb divin, apropiat de cuminecare"106(Mihai Dinu, 1997).
Definitiile comunicarii sunt numeroase, sensul conferit depinzand de sprijinul diferitelor discipline stiintifice, de modelele teoretice adoptate, de abordari metodologice. Oferim, din diversitatea definitilor inregistrate (Frank E.X.Dance si Carl E.Larson, cercetatori americani, au contabilizat nu mai putin 126!) cateva exemple107 (Ioan Dragan, 1996):

- "Faptul de a da, a transmite sau a schimba" semne (Oxford English Dictionary):
- "Transferul de ganduri si mesaje, prin opozitie cu transportul sau transferul de bunuri si de persoane. Cele doua forme fundamentale de comunicare sunt comunicarea prin semne (vederea) si comunicarea prin sunete (auzul)" (Columbia Encyclopedia);
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.