Comunicare financiar bancara

1x punct

categorie: Finante-banci

nota: 9.55

nivel: Facultate

In cadrul comunicarii economice, un loc foarte important revine comunicarii financiar-bancare, ceea ce o recomanda studiului economistilor in formare din ciclul de licenta. Obiectivul disciplinei didactice Comunicare financiar-bancara (prescurtat CFB) este acela de familiarizare a studentilor cu principalele strategii, canale, cai si mijloace de actiune folosite in patru domenii principale ale act[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comunicare financiar bancara

In cadrul comunicarii economice, un loc foarte important revine comunicarii financiar-bancare, ceea ce o recomanda studiului economistilor in formare din ciclul de licenta. Obiectivul disciplinei didactice Comunicare financiar-bancara (prescurtat CFB) este acela de familiarizare a studentilor cu principalele strategii, canale, cai si mijloace de actiune folosite in patru domenii principale ale activitatii financiar bancare: in mediul bancar, in sfera creditului public, in sistemul bugetar si pe piata financiara, precum si cu principalele produse financiare si cu profesionistii acestui tip de comunicare.

Abordarea acestei tematici presupune cunostinte de baza atat din sfera comunicarii economice, cat si din domeniul financiar-bancar. Parcurgerea prelegerilor si a tematicii de seminar contribuie la asigurarea unei pregatiri sistematice in domeniul comunicarii financiar-bancare, susceptibila de a asigura satisfactii profesionale si, in perspectiva, o insertie reusita pe piata muncii.

Comunicarea economica se refera la folosirea mijloacelor publicitare si a relatiilor publice de catre intreprinderi din ramurile de productie, institutii financiar-bancare, administratii de stat si private, gospodarii si alte sectoare.

Componentele esentiale ale comunicarii economice sunt: agentii economici, mesajul, publicul, canalul de comunicare, efectele comunicarii, zgomotul comunicational si feed-back-ul.

Agentii economici desemneaza ansamblul unitatilor institutionale care au comportamente similare sau identice, deci o functie economica dominanta comuna, si care actioneaza in vederea indeplinirii unor obiective comune, stabilite prin misiune si strategie. Intre agentii economici se creeaza relatii de dependenta si de ierarhie.

Fiecare categorie de agenti economici genereaza un tip de cultura organizationala - norme, valori si exigente -, care determina comportamentele indivizilor si grupurilor specializate, in vederea atingerii obiectivelor propuse. De cele mai multe ori, agentii economici constituie sursa comunicarii publice prin intermediul persoanelor care ii reprezinta, prin mesajele transmise presei, prin publicatii proprii sau prin alte metode de comunicare.

Mesajul se constituie din ansamblul de informatii sau opinii, formulate de obicei conform unui set de reguli specifice fiecarui canal de comunicare si fiecarui tip de public. El se transmite unui public-tinta in vederea atingerii unor obiective bine determinate.

Publicul este format din indivizi, organizatii guvernamentale sau non-guvernamentale, firme private - actori sociali dispersati in spatiu, caracterizati de interesul momentan fata de un subiect si care nu au o structura organizata. Actiunea publicului vizeaza adesea impunerea opiniilor proprii si determinarea unor schimbari.

Canalul de comunicare desemneaza calea prin care mesajul ajunge de la sursa la publicul-tinta. El difera in functie de tipul comunicarii. In comunicarea publica, canalul poate fi presa scrisa radioul, televiziunea, internetul sau modalitati neconventionale (obiecte promotionale, baloane, autocolante etc.).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.