Comuna Berca

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 7.79

nivel: Liceu

Ruinele Cetatii Haracleea
Situat la 3 km pe deal acest obiectiv are alaturi o fosta biserica a comunei transformata in schit, populat de 5 maicute ce administreaza si cimitirul din apropiere.

Manastirea Ratesti
La 30 km de Buzau, inconjurata de padure, in partea dreapta a soselei Buzau-Brasov, in satul Ratesti, este acest lacas sfant. Construita de catre boie[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comuna Berca

Ruinele Cetatii Haracleea
Situat la 3 km pe deal acest obiectiv are alaturi o fosta biserica a comunei transformata in schit, populat de 5 maicute ce administreaza si cimitirul din apropiere.

Manastirea Ratesti
La 30 km de Buzau, inconjurata de padure, in partea dreapta a soselei Buzau-Brasov, in satul Ratesti, este acest lacas sfant. Construita de catre boierul Dragomir si familia sa a fost initial un schit de calugari ce avea o simpla biserica din lemn cu hramul „Sfanta Treime”. In anul 1844 a fost renovata, cladirea fiind cea de astazi care poarta hramul „Sfantul Dimitrie”.

Prin amplasarea in varf de deal (langa satul Viforata), prin constructie, prin ordine si curatenie acest lacas sfant atrage atat privirea intr-un mod placut , dar si sufletul celui care ii trece pragul portii, catre rugaciune.

Pensiunea Speranta
Este situata in satul Plescoi, dotata cu tot ceea ce este necesar pentru cateva nopti de odihna, avand in meniul variat si vestitii carnati de plescoi, ofera aminitiri de neuitat!

Pensiunea Casa Matei
Asezata pe malul stang al raului Buzau, este singura apreciata cu 4 margarete din intreaga zona turistica. Aceasta ofera oaspetilor urmatoarele posibilitati de agrement: teren de joaca pentru copii, teren de tenis de camp, teren de minifotbal, biliard, tenis de masa, biblioteca si jocuri de societate. Are o sala de conferinte si o minunata terasa cu vedere la rau. Ofera toate facilitatile unui minunat confort realizat de un personal zambitor si neobosit, are oricand portile deschise drumetilor.

Vulcanii Noroiosi
Vulcanii noroioși sunt o rezervație botanică și geologică aflată pe raza comunelor Berca și Scorțoasa din județul Buzău. Fenomenul poate fi observat în două puncte separate, numite Pâclele Mari și Pâclele Mici.

Fenomenul geologic
Ei reprezintă formațiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3.000 de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos, în combinație cu apa din pânza freatică. Gazele împing spre suprafață apa amestecată cu argilă. Nămolul format de acestea iese la suprafață și, în acele locuri, se usucă în contact cu aerul, formând niște structuri conice asemănătoare unor vulcani. Nămolul ieșit la suprafață este rece, deoarece vine din straturile de argilă.

Flora
În preajma vulcanilor noroioși, solul este sulfuros și sărăturos, nepropice vegetației obișnuite. Totuși, anumite specii de plante special adaptate, cum ar fi Nitraria schoberi și Obione verrucifera găsesc aici un mediu de viață propice.

Fenomene similare
Se cunosc pe glob în total circa 1.100 de vulcani noroioși. În Europa sunt foarte puțini vulcani noroioși pe continent, cum ar fi cei din Azerbaidjan, mai mulți există însă sub mări, cum ar fi spre exemplu vulcanii noroioși din apele Norvegiei, cei din mările Caspică și Barents. În afara Europei, fenomene similare se pot observa în Siberia, Australia și insula Trinidad din Caraibe.

O erupție actuală foarte gravă a unui vulcan noroios, care a avut loc la 29 mai 2006, are loc în estul insulei Java (Indonezia) în localitatea Sidoarjo, situată la 20 km sud de importantul oraș Surabaya. Erupția s-a intensificat cu timpul, ajungând în noiembrie 2006 până la 125.000 mł de noroi pe zi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.