Compozitia in electroliti a plasmei si a lichidului interstitial

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

1.Apare prin deprimarea sistemelor metabolice tisulare sau prin pierderea nutritiei adecvate a celulelor,ptin urmare acest edem apare in toate zonele cu flux sangvinredus,lipsit de oxygen si sb. nutritivezduce la deprimarea pompelor ionicemembranare,mai ales a pompei Na-Kzmentine potentialul membranar.Acest edem poate sa apara de fapt in zonele tisulare inflamate ce duc la o crestere a permeab. Me[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Compozitia in electroliti a plasmei si a lichidului interstitial

1.Apare prin deprimarea sistemelor metabolice tisulare sau prin pierderea nutritiei adecvate a celulelor,ptin urmare acest edem apare in toate zonele cu flux sangvinredus,lipsit de oxygen si sb. nutritivezduce la deprimarea pompelor ionicemembranare,mai ales a pompei Na-Kzmentine potentialul membranar.Acest edem poate sa apara de fapt in zonele tisulare inflamate ce duc la o crestere a permeab. Membranare consecutive cu o difuzie a ionului de Na in interior si respective difuzia apei.

2.Apare prin scurgerea de lichid si pr.din capilarele sangv. sau prin incapacitatea sist. limfatic de a reintoarce lichidul in interstitiu.Schimburile la acest nivel se datoreaza a 2 presiuni:
zpresiunea coloanei de lichid care datorita gravitatii scazute,de la val.de 125-140 ajunge la 32-35.La nivelul ram.venoase,presiunea scade si mai mult ajungand la 15-17 mmHg(P hidrostatica).
zpresiunea colloid osmotica-care e de 25-28 mmHg si este aceeasi la toate nivelurile

Daca p.hidrostatica>p. colloid osmotica are loc ultrafiltrarea iar daca p.hidr
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.