Comportamentul social al felinelor

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.98

nivel: Liceu

(De exemplu ghepardul, fiind cea mai rapida felina, are o structura mai usoara sau felinele mari au dinti mult mai puternici decat cele mici datorita modului de hranire).
Felinele dispun de simturi iesite din comun. Vazul lor este de circa sase ori mai puternic decat al omului, putand distinge chiar culori. Rolul de vanator de asfintit si de noapte a rafinat miraculos aptitudinile anumitor [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comportamentul social al felinelor

(De exemplu ghepardul, fiind cea mai rapida felina, are o structura mai usoara sau felinele mari au dinti mult mai puternici decat cele mici datorita modului de hranire).
Felinele dispun de simturi iesite din comun. Vazul lor este de circa sase ori mai puternic decat al omului, putand distinge chiar culori. Rolul de vanator de asfintit si de noapte a rafinat miraculos aptitudinile anumitor specii(Astfel ochiul pisicii dispune si de o a treia membrana oculara, ceea ce-i permite sa vada si noaptea in conditiile unei iluminari foarte slabe).

In timpul vanatoarei, felinele nu se bazeaza doar pe vazul extrem de ascutit, cat si pe simtul tactil si auzul deosebit. Mirosul este mai dezvoltat decat cel al omului, avand un rol important nu numai la vanatoare cat si in intemeierea noilor relatii. Simtul tactil este deosebit de important in timpul vanatorii, felinele pe langa mustati avand si niste peri tactili mai delicati aflati pe suprafata intregului corp).

Comportamentul Social:Felinele sunt niste animale solitare, care, spre deosebire de reprezentanti ai altor specii nu formeaza haite, sau grupuri in care convietuiesc sau ataca(exista exceptii). De obicei puii raman in grija mamei, fiind intalnite cazuri rare unde tatal puilor participa la procurarea hranei. Felinele isi marcheaza teritoriul, acesta fiind locul de unde isi procura hrana.

Incalcarea teritoriului, de catre alte animale duce de multe ori la lupte. Astfel de lupte mai au loc si intre animale de acelasi fel care isi disputa dreptul asupra unei femele.
Comportamentul social al felidelor difera de la specie la specie. Pentru o analiza mai detaliata vom lua fiecare dintre speciile de feline mai cunoscute.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.