Comportamentul si adapatarile animalelor in mediul lor de viata

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.92

nivel: Liceu

Migraia animalelor face parte din comportamentul acestora. Ele migreaz` sau c`l`toresc de la un habitat la altul, pentru a beneficia de resurse diferite sau superioare, cum ar fi hrana mai mult` sau locuri mai calde ii mai sigure pentru reproducere. Cele mai multe migraii au loc o dat` pe an intr-un anumit anotimp, dar altele apar mai mult sau mai puin frecvent. Cu toate c` migraiile sunt necesare[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comportamentul si adapatarile animalelor in mediul lor de viata

Migraia animalelor face parte din comportamentul acestora. Ele migreaz` sau c`l`toresc de la un habitat la altul, pentru a beneficia de resurse diferite sau superioare, cum ar fi hrana mai mult` sau locuri mai calde ii mai sigure pentru reproducere. Cele mai multe migraii au loc o dat` pe an intr-un anumit anotimp, dar altele apar mai mult sau mai puin frecvent. Cu toate c` migraiile sunt necesare, acestea consum` foarte mult din energia si timpul animalului, expun@nd-ul la pericole, cum ar fi lipsa m@ncarii sau epuizarea.

1. Migraia in mediul terestru An mediul terestru, an regiuni precum savanele aficane ii tundra arctic`, m@ncarea ii apa sunt rare mai tot timpul. Turmele de animale c`l`toresc an funcie de sezon pentru a folosi c@t mai bine resursele existente. De exemplu, an Canada, caribuul petrece iarna an p`durile de conifere. An aprilie, el migreaz` an nord spre tundr`(regiunea Arctic` f`r` copaci) pentru reproducere, unde se hr`neste cu licheni si ierburi. El se antoarce an p`dure de andat` ce iarna arctic` reancepe ii p`m@ntul este acoperit de o crust` groas` de ghea`. An timpul migraiei acestora, ei sunt urmai de lupi. Lupii v@neaz` animalele tinere sau bolnave care nu pot ine pasul cu restul grupului.

2. Migraia p`s`rilor. Multe p`s`ri migreaz` sezonier. Prim`vara, ele zboar` din zonele cu ierni mai calde ii cu cantit`i mari de hran` anspre zonele mai reci unde-ii depun ou`le ii-ii cresc puii. Aceste regiuni mai reci au hran` andestul`toare numai prim`vara ii vara. Unele specii migreaz` oricum an zone cu mai puin` hran`, dar care ofer` mai mult` protecie an perioada reproducerii ii cresiterii puilor. P`s`rile se antorc an fiecare an an aceste locuri de reproducere.

Cea mai lung` distan` este parcurs` de chira polar`. Ea zboara din locul an care depune ou`le, din zona arctic` p@n` an Anctartica ii anapoi, an fiecare an -; o c`l`torie dus -; antors de aproximativ 36000 km. Un alt exemplu sunt pinguinii Adelle care c`l`toresc peste 300 km pe ghea dur` a m`rii pentru a ajunge la locurile unde se reproduc, pe continentul Antarctic.

Aceeaii pereche de pinguini va reveni la acelaii cuib an fiecare an.
3 Migraia an mediul acvatic. Si an mediul acvatic exist` multe vieuitoare care migreaz`. Astfel balenele c`l`toresc din teritoriile de hr`nire spre cele unde se reproduc si anapoi, an fiecare an. Din noiembrie p@n` an aprilie, balena albastr` ii balena cu cocoas` se hr`nesc cu animale mici, numite krill an regiunile polare. Odat` cu apropierea iernii ele str`bat oceanul Atlantic, Pacific ii Indian ca s` se reproduc` an apele tropicale calde. Balenele tinere consum` mai puin` energie pentru a-ii p`stra corpul cald, an apele tropicale calde, mai mult dec@t an cele polare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.