Comportamentul managerilor americani

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.93

nivel: Facultate

Spunerea adevarului este importanta in constituirea increderii in interesantii relevanti. O companie cu reputatie de star, cum se exprima americanii, respectiv o firma buna la care sa lucrezi este Digital Equipment Corporation (DEC). Cand un grup de salariati au cerut companiei sa se priveasca cu mai multa atentie la rata inalta a defectelor aparute la liniile de asamblare a semiconductorilor unde[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comportamentul managerilor americani

Spunerea adevarului este importanta in constituirea increderii in interesantii relevanti. O companie cu reputatie de star, cum se exprima americanii, respectiv o firma buna la care sa lucrezi este Digital Equipment Corporation (DEC). Cand un grup de salariati au cerut companiei sa se priveasca cu mai multa atentie la rata inalta a defectelor aparute la liniile de asamblare a semiconductorilor unde lucrau femeile, DEC imediat a comandat un studiu.

Acest studiu a costat cateva sute de mii de dolari si a confirmat ca rata de eroare a fost de 39% in cazul liniilor de asamblare a semiconductorilor si de numai 18% in celelalte parti ale organizatiei. DEC, de asemenea, a informat repede salariatii asupra rezultatelor studiului si au fost aduse la cunostinta totodata si Asociatiei Industriale a Semiconductorilor.Tratamentul cu respect al oamenilor are adanci radacini in studiul eticii. "Respectul individului" este unul din principiile de directionare etica, cel mai important si mai respectat de catre IBM, deoarece el a fost instituit de fondatorul companiei, Thomas Watson.

Acest principiu a fost transformat intr-o aureola a companiei marcata, in principal, de tratamentul cu grija a salariatilor si o traditionala atitudine de neconcediere. Cu toate acestea, in anii recenti compania si-a redus de cateva ori nivelurile personalului angajat printr-o politica de pensionare timpurie. Utilizarea si respectarea "Regulii de aur" a americanilor, respectiv "treteaza pe altii asa cum ei te trateaza", care prevede un ghid pentru evaluarea dimensiunilor etice ale deciziilor de afaceri. Tradusa in conditiile lumii afacerilor, aceasta regula inseamna traterea indivizilor corect si cinstit, asa cum managerii ar dori sa fie tratata afacerea daca aceasta ar fi un individ.

Cand firma Cummins Engine a anuntat inchiderea fabricii de piese de schimb din Darlington, liderii sindicatelor s-au deplasat la Columbus, Indiana, pentru a incerca sa faca compania sa-si schimbe decizia. Cu toate ca firma a ramas pe pozitie, ea s-a oferit sa finanteze un program de a ajuta 500 de muncitori sa-si gaseasca noi locuri de munca. Liderii sindicali au apreciat atitudinea companiei si interesul acesteia fata de problemele muncitorilor care urmau a fi concediati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.