Comportamentul consumatorului de servicii turistice

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Produsul turistic presupune si prestarea unor servicii suplimentare cum ar fi: serviciile de asistenta turistica (ghizi), de informare, de intermediere (rezervari de locuri in mijloace de transport, unitati de cazare), alte servicii cu caracter special: de secretariat (pe timpul congreselor), de traduceri (pe timpul sejurului in strainatate), de supraveghere a copiilor etc. Rolul agentiei de turis[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comportamentul consumatorului de servicii turistice

Produsul turistic presupune si prestarea unor servicii suplimentare cum ar fi: serviciile de asistenta turistica (ghizi), de informare, de intermediere (rezervari de locuri in mijloace de transport, unitati de cazare), alte servicii cu caracter special: de secretariat (pe timpul congreselor), de traduceri (pe timpul sejurului in strainatate), de supraveghere a copiilor etc. Rolul agentiei de turism turoperatoare este de a gestiona si coordona aceste servicii complementare intr-o oferta complexa si completa, adaptata preferintelor turistilor.

Nivelul satisfactiei obtinute de fiecare turist in urma consumului produsului turistic depinde de gradul lui de adecvare fata de motivatiile personale ale respectivului individ. Diversitatea preferintelor si motivatiilor turistilor determina ca si cerintele cu privire la structura unui produs turistic sa difere de la o persoana la alta. Ansamblul de servicii turistice nuantate pana la individualizare, conform preferintelor personale ale clientilor este cunoscut in literatura de specialitate si sub denumirea de produs turistic pe masura.

Conceptul de "produs total" este utilizat de Ph. Kotler pentru a defini caracterul de sistem al produsului dispus pe trei niveluri: produsul miez, produsul tangibil si produsul dezvoltat. Produsul-miez (central) reprezinta serviciul sau utilitatea esentiala conceputa pentru a satisface nevoile identificate ale segmentului tinta. Produsul tangibil (formal) este constituit din oferta specifica de vanzare care statueaza ceea ce consumatorul va primi in schimbul banilor sai (sunt vizate nivelul calitativ, trasaturile, stilul, numele de marca al produsului).

Produsul dezvoltat cuprinde toate elementele imateriale ce tin de produsul respectiv, inclusiv serviciile oferite clientului inainte, in timpul si dupa vanzare, care determina atractivitatea ofertei.
Daca extindem aceasta abordare la produsul turistic putem considera cazul concret al unui aranjament turistic care consta dintr-un week-end intr-un hotel pentru un cuplu cu copii mici. Mai exact, oferta reprezinta doua nopti de cazare (inclusiv micul dejun) intr-una din unitatile de cazare ale unui lant hotelier.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.