Comportamentul consumatorului 2

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Facultate

Aceasta combinatie este determinata de:
- determinari socio-profesionale;
- caracteristicile psihice ale individului;
- obiceiuri, gusturi si preferintele individului;
- reclama si sondajele de opinie.
Deci exista mai multe combinatii de consum care asigura o stare de indiferenta. Profitul la care are acces consumatorul si combinatia de marfuri pe[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comportamentul consumatorului 2

Aceasta combinatie este determinata de:
- determinari socio-profesionale;
- caracteristicile psihice ale individului;
- obiceiuri, gusturi si preferintele individului;
- reclama si sondajele de opinie.
Deci exista mai multe combinatii de consum care asigura o stare de indiferenta. Profitul la care are acces consumatorul si combinatia de marfuri pe care o va alege sunt determinate de venit si de preturile platite.

Pentru a prezenta diferitele programe de consum se alege modelul analizei "curbelor de indiferenta".CURBA DE INDIFERENTA: reprezinta curba care reuneste ansamblul combinatiilor dintre bunurile X si Y de la care consumatorul asteapta sa obtina acelasi nivel de satisfactie(numita iso-phelima= termen imprumutat din limba greaca care inseamna (aceeasi satisfactie)).

Prin curbele de indiferenta consumatorul isi poate ierarhiza preferintele, descriind practic o infinitate de curbe care asigura diferite niveluri de satisfactie.In concluzie "curba de indiferenta " arata diferitele situatii de consum care prezinta egala importanta pentru consumator, dar nu arata efectiv la care combinatie de consum se fixeaza in mod concret consumatorul; asta deoarece situatia concreta de consum depinde de venitul consumatorului si de pretul marfurilor.

PROPRIETATILE CURBELOR DE INDIFERENTA:
a) se manifesta
Utilitatea economica sintetizeaza importanta, pretuirea pe care o persoana o acorda la un moment dat si in conditii determinate, flecarei unitati dintr-o multime de bunuri identice. Utilitatea este expresia intensitatii nevoii pe care o resimte la un moment dat un consumator de a dobandii si consuma o cantitate definita din bunul respectiv. Utilitatea arata importanta pe care un consumator o da unei doze din bunul respectiv la un moment dat ca urmare a satisfactiei pe care se asteapta s-o obtina prin consum. Pentru un individ satisfactia resimtita prin consumarea primei unitati dintr-un bun economic dat este mai ridicata decat pentru cele pe care le consuma dupa aceea.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.