Comportamentul consumatorului 1

5x puncte

categorie: Management

nota: 9.78

nivel: Facultate

De asemenea in conditiile diversificarii considerabile a ofertei, consumatorilor li se deschid largi posibilitati de alegere. Pe de alta parte,cresterea puterii de cumparare,concomitent cu ridicarea nivelului de educatie si cultura,ii da posibilitatea cumparatorului sa-si satisfaca mai multe nevoi,mai sofisticate,de nivel calitativ mai ridicat,aspecte de care este absolut obligatoriu sa tina seama[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comportamentul consumatorului 1

De asemenea in conditiile diversificarii considerabile a ofertei, consumatorilor li se deschid largi posibilitati de alegere. Pe de alta parte,cresterea puterii de cumparare,concomitent cu ridicarea nivelului de educatie si cultura,ii da posibilitatea cumparatorului sa-si satisfaca mai multe nevoi,mai sofisticate,de nivel calitativ mai ridicat,aspecte de care este absolut obligatoriu sa tina seama producatorul,pentru a putea veni in intampinarea dorintelor consumatorului.

Pe masura ce studiile au progresat in acest domeniu, a devenit clar ca investigarea comportamentului necesita o abordare pluridisciplinara in care un rol esential revine stiintelor comportamentale -mai ales psihologiei si sociologiei de la care au fost preluate concepte si idei fundamentale. De altfel,specialistii apreciaza ca economia politica,psihologia,sociologia si antropologia au pus bazele conceptuale ale cunostintelor actuale din acest domeniu.

Datorita naturii fundamental diferite a actelor si proceselor ce definesc comportamentul consumatorului,modul in care oamenii se comporta in plan economic nu reprezinta o insumare de acte repetate mecanic,ci rezultatul acumularii unei experiente de viata.
Simpla inregistrare si cuantificare a actelor consumatorului nu este suficienta,trebuie cercetate si procesele psio-fiziologice care determina aceste acte si explica interdependenta dintre ele. Intrucat comportamentul consumatorului se manifesta pe piata, studiul acestuia devine un capitol important.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.