Comportamentul consumatorului - reclame

3x puncte

categorie: Marketing

nota: 9.67

nivel: Facultate

Reclama 2: revista Marie Claire- reclama la bijuteriile Frey Wille
Cea de-a doua reclama incearca sa promoveze o gama de bijuterii de lux. Modul de expunere este foarte interesant si captivant in primul rand prin coloristica: nuantele alese sunt cele de albastru intens, portocaliu, rosu si verde, culori care deschid apetitul vizual pentru oricare dintre persoanele, in principal femei, care [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comportamentul consumatorului - reclame

Reclama 2: revista Marie Claire- reclama la bijuteriile Frey Wille
Cea de-a doua reclama incearca sa promoveze o gama de bijuterii de lux. Modul de expunere este foarte interesant si captivant in primul rand prin coloristica: nuantele alese sunt cele de albastru intens, portocaliu, rosu si verde, culori care deschid apetitul vizual pentru oricare dintre persoanele, in principal femei, care rasfoiesc paginile revistei. Captarea atentiei se face prin nota de senzualitate pe care ne-o ofera actrita care poarta bijuteriile. Acest tip de punere in scena a produsului - prin senzualitate - este cel care vinde cel mai mult.

Reclama 3: Revista Marie Claire- reclama la produsele cosmetice de la L'OCCITANE- en provence
Ultima reclama aleasa este deosebita fata de celelalte prin aceea ca, pe langa imaginea bogata in culori, imaginea produsului este insotita si de prezentare prin text. Imaginea aleasa este un corn al abundentei din care apar tot felul de creme, parfumuri, uleiuri, arome insotite de flori si fructe. Fotografia este bine realizata (culori vii, prezentare mirifica, de poveste) iar textul de prezentare suna ca o invitatie la a cumpara.

Reclama 4: Revista Marie Claire - reclama la detergentul Dero
Reclama este pozitionata in coltul din dreapta jos, in penultimele pagini ale revistei. Este o reclama pe care am vazut-o intamplator deoarece este o simpla imagine a unei cutii de detergent, neinteresanta, fara un slogan sau text care sa te incite la a cumpara. Simpla aparitie in revista a produsului nu coincide pentru mine cu dorinta de a cumpara si utilize acel produs.

Reclama 5: Revista VIVA incearca sa promoveze in paginile ei o gama de produse electronice (TV, plasme), de la firma Panasonic. Produsele se recomanda prin simpla prezentare a brandului Panasonic - un text simplu, banal si neatractiv, mai ales pentru faptul ca 90% din cititorii acestei reviste sunt femei. Reclama nu mi-a captat interesul tocmai pentru ca nu ma pasioneaza tehnica si electronica.
Reclama 6 promoveaza un ruj din gama Ruby Rose, prin simpla fotografie a unui ruj nedeschis fara a se putea vedea nuanta, iar textul este sec, fara atractivitate - "iti asigura culoarea buzelor timp indelungat". Nu as cumpara un astfel de produs deoarece nu am nici garantia eficientei sale si nici garantia ca cineva l-a utilizat (trebuia prezentat de catre o actrita, o vedeta, etc.).

Primele trei reclame mi s-au parut eficiente datorita modalitatii de expunere (primul e prezentat de o actita frumoasa si consacrata, cel de-al doilea prin coloristica, cea de-a treia prin ideea de poveste), expresivitatii (prin imaginea de ansamblu care imi comunica caldura si semnificatii pozitive) si in acelasi timp datorita noutatii produselor prezentate: un parfum nou, o gama de bijuterii de lux aflata pentru prima oara pe piata romaneasca.

Ultimele trei reclame mi-au oferit o senzatie de "comercial" fara fond, fara o baza pentru un comparator. Simpla afisare in paginile revistei a brandului "Panasonic" precum si lipsa vreunei garantii de utilizare nu ma determina sa folosesc acele produse. O imbunatatire a acestor reclame ar fi putut fi oferita prin prezenta unei vedete, alta coloristica, alta modalitate de expunere. Era bine ca cititorii sa vada produsul "in timp ce este folosit".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.