Comportamentul consultantului de asigurari

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Credibilitatea Pentru a fi credibil, consultantul de asigurari trebuie sa-i transmita interlocutorului sentimentul de sinceritate, apeland la cateva reguli elementare: sa-l priveasca direct in fata; sa utilizeze un ton calm, controlat, amabil; sa evite sa fie deranjati in timpul convorbirii; sa-si controleze limbajul trupului, astfel incat sa creeze o imagine de ansamblu care sa inspire seriozitat[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comportamentul consultantului de asigurari

Credibilitatea Pentru a fi credibil, consultantul de asigurari trebuie sa-i transmita interlocutorului sentimentul de sinceritate, apeland la cateva reguli elementare: sa-l priveasca direct in fata; sa utilizeze un ton calm, controlat, amabil; sa evite sa fie deranjati in timpul convorbirii; sa-si controleze limbajul trupului, astfel incat sa creeze o imagine de ansamblu care sa inspire seriozitate si profesionalism; sa furnizeze clientului informatii corecte si exacte, fara sa se hazardeze in promisiuni fara acoperire.

Consecventa Consecventa este absolut indispensabila pentru reusita in activitatea de vanzare a asigurarilor, deoarece orice "relaxare" manifestata prin intreruperea activitatii specifice va conduce la inrautatirea performantelor consultantului, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. In plus, consecventa in relatia cu clientii intareste increderea acestora in firma si ii determina sa dea recomandari si altora.

Flexibilitatea Pentru a prezenta unul si acelasi contract in fata unor interlocutori complet diferiti ca personalitate (varsta, sex, temperament, dispozitie de moment, inteligenta, cultura, experienta de viata, resurse financiare, pozitie sociala etc.), un consultant de asigurari trebuie sa-si modeleze in permanenta discursul dupa specificul acestora. Modalitatea de abordare a subiectelor depinde de tipul potentialului client, de relatia cu acesta, de momentul zilei etc.

Esentiala pentru reusita tranzactiei este utilizarea unui limbaj comun cu potentialul client. Daca i se demonstreaza ca este familiar cu domeniul de activitate, deci "vorbeste aceeasi limba", consultantul va castiga mai multa incredere si il va face pe interlocutor sa se simta mai confortabil. Buna documentare asupra sferei de activitate a potentialului client il poate ajuta pe acesta sa aleaga exemple illustrative asupra modului cum pot fi asigurate diversele riscuri la care acesta este expus.

Profesionalismul In fata clientului, consultantul de asigurari trebuie sa fie specialist in domeniul vanzarii asigurarilor, scopul fiind de a-l ajuta pe acesta sa isi rezolve problemele, nu de a-i complica viata. Pentru aceasta, el trebuie sa aibe cunostinte complete despre toate aspectele legate de serviciile oferite.

Rolul consultantului este de consilier, care pune la dispozitia clientului informatii si sugestii care-i servesc interesele, recomandandu-i produsul adaptat cerintelor acestuia. Discutiile cu interlocutorul trebuie sa se poarte de pe pozitii de egalitate, ca intre parteneri de afaceri.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.