Complementaritate posdru poscce

1x punct

categorie: Drept

nota: 9.20

nivel: Facultate

Aceste documente strategice la nivel national urmaresc consolidarea si aplicarea in Romania a politicilor de coeziune sociala si economica si a celor de dezvoltare regionala cu adaptarea corespunzatoare a acestora la politicile europene si la strategia Lisabona, orientata cu precadere spre cresterea economica si crearea de locuri de munca.

POS CCE raspunde, pe de o parte primei prio[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Complementaritate posdru poscce

Aceste documente strategice la nivel national urmaresc consolidarea si aplicarea in Romania a politicilor de coeziune sociala si economica si a celor de dezvoltare regionala cu adaptarea corespunzatoare a acestora la politicile europene si la strategia Lisabona, orientata cu precadere spre cresterea economica si crearea de locuri de munca.

POS CCE raspunde, pe de o parte primei prioritati a PND 2007 - 2013: "Cresterea competitivitatii economice si dezvoltarea economiei bazate pe cunoastere" si pe de alta parte prioritatii a doua a CNSR, respectiv "Cresterea competitivitatii economice pe termen lung", contribuind in acelasi timp la implementarea tuturor celorlalte prioritati ale CNSR.

In vederea definirii aspectelor operationale legate de implementarea POS CCE, elaborarea programului complement a tinut cont atat de politicile europene relevante cat si de strategiile Guvernului Romaniei care sprijina dezvoltarea competitivitatii economice si care vor influenta politica economica si de coeziune sociala:
- Strategia pentru dezvoltarea IMM-urilor (2004-2008)
- Strategia Nationala pentru Cercetare, Dezvoltare si Inovare (CDI)
- Strategia Nationala pentru dezvoltarea Tehnologiei Informatiei si

Comunicatiilor (TIC)
- Energie - in curs de elaborare
- Turism - in curs de elaborare


POSDRU:
• Analiza situatiei actuale
• Educatie; sanatate
• Ocuparea fortei de munca; incluziunea sociala
• Experiente anterioare in asistenta de preaderare

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) stabileste axele prioritare si domeniile majore de interventie ale Romaniei in domeniul resurselor umane in vederea implementarii asistentei financiare a Uniunii Europene prin intermediul Fondului Social European, in cadrul Obiectivului Convergenta, pentru perioada de programare 2007 - 2013.

Elaborat in contextul Planului National de Dezvoltare 20072013 si in acord cu Prioritatile.Cadrului Strategic National de Referinta, POS DRU este un instrument important in sprijinirea dezvoltarii economice si a schimbarilor structurale.

Mai mult, investitiile in capitalul uman vor completa si vor conferi sustenabilitate cresterii productivitatii pe termen lung. O forta de munca inalt calificata, cu un nivel de educatie ridicat, avand capacitatea de a se adapta noilor tehnologii si nevoilor in schimbare ale pietelor, este esentiala pentru o economie competitiva si dinamica.

Romania va promova politici active pe piata muncii pentru cresterea adaptabilitatii si flexicuritatii fortei de munca. Se preconizeaza obtinerea unui nivel mai inalt de participare pe piata muncii, ca fundament al unei economii competitive bazate pe cunoastere.

POS DRU a fost elaborat sub coordonarea Ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse. In timpul consultarilor au fost implicate urmatoarele institutii: Ministerul Economiei si Finantelor, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Sanatatii Publice,

Institutul National de Statistica, Institutul National de Cercetare Stiintifica in domeniul Muncii si Protectiei Sociale, Comisia AntiSaracie si de Promovare a Incluziunii Sociale, Consiliul National pentru Formarea Profesionala a Adultilor, Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, alte ministere de linie si agentii. De asemenea, au avut loc consultari pe scara larga cu partenerii sociali, organizatii ale societatii civile, administratia publica si alti actori relevanti.

Cooperarea stransa dintre MMFES si reprezentantii Directiei Generale pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Egalitate de Sanse din cadrul Comisiei Europene a avut un rol important in definitivarea structurii si continutului POS DRU.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.