Competente si responsbailitati in procesul bugetar

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Guvernul poate aproba, prin hotarare, modificarile in structura si intre bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul asigurarilor pentru somaj, cu incadrarea in nivelul total al cheltuielilor din credite externe.Parlamentul trebuie sa aprobe bugetul asigurarilor sociale de stat prin lege, dupa ce proiectul trece prin toate etapele prevazute de lege. In cazul in care doreste amendarea prevederi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Competente si responsbailitati in procesul bugetar

Guvernul poate aproba, prin hotarare, modificarile in structura si intre bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul asigurarilor pentru somaj, cu incadrarea in nivelul total al cheltuielilor din credite externe.Parlamentul trebuie sa aprobe bugetul asigurarilor sociale de stat prin lege, dupa ce proiectul trece prin toate etapele prevazute de lege. In cazul in care doreste amendarea prevederilor initiale ale legii bugetului asigurarilor sociale in timpul anului bugetar, tot Parlamentul trebuie sa adopte o lege in acest sens. La sfarsitul anului, dupa expirarea anului bugetar, Parlamentul aproba si contul de executie a bugetului asigurarilor sociale de stat.

Etapele procesului bugetar la nivelul bugetului asigurarilor sociale de stat. Elaborarea proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat.
Bugetul asigurarilor sociale de stat este o componenta a sistemului bugetului public, ce reflecta constituirea si utilizarea fondurilor banesti necesare ocrotirii pensionarilor, salariatilor, mamelor cu copii mici in ingrijire, anumitor categorii de refugiati si membrilor familiilor lor.

Procesul elaborarii proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat se desfasoara sub coordonarea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, care stabileste, cu avizul Ministerului Finantelor Publice, metodologia elaborarii, executarii si incheierii bugetului asigurarilor sociale de stat. Pe baza datelor proprii si a celor primite de la directiile de specialitate judetene si ale municipiului Bucuresti, Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si familiei elaboreaza proiectul bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul viitor, pana la data de 30 septembrie a anului curent si il prezinta Ministerul Finantelor Publice, in vederea avizarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.