Competenta speciala

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.77

nivel: Facultate

Iata o parte din considerentele care releva interesul abordarii problemelor ce fac obiectul acestei teze de doctorat. In continutul ei lucrarea este structurata pe sapte capitole, care cuprind atat aspecte de natura doctrinara, fundamentari traditionale ale analizei legate de competenta teritoriala in materie penala, insa si cele mai recente reglementari referitoare la competenta organelor judici[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Competenta speciala

Iata o parte din considerentele care releva interesul abordarii problemelor ce fac obiectul acestei teze de doctorat. In continutul ei lucrarea este structurata pe sapte capitole, care cuprind atat aspecte de natura doctrinara, fundamentari traditionale ale analizei legate de competenta teritoriala in materie penala, insa si cele mai recente reglementari referitoare la competenta organelor judiciare romane privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, cu accente referitoare la comisiile rogatorii in reglementarea internationala.

Primul capitol al prezentei lucrari de doctorat este consacrat aspectelor generale privind competenta organelor judiciare penale, competenta instantelor judecatoresti, cu accente pe gradele de jurisdictie si compunerea completelor de judecata, competenta organelor de urmarire penala, respectiv competenta organelor de cercetare penala ale politiei judiciare, competenta organelor de cercetare penala speciale, competenta procurorulu in faza de urmarire penala, in faza de judecata, in caile extraordinare de atac si in procedurile speciale.

Analiza a fost indrepatata si asupra problemelor legate de aplicarea legii procesual penale in spatiu si cu privire la principiului teritorialitatii legii penale ca principiu fundamental, precum si implicatiile acestui principiu privind infractiunile savarsite in Romania. De asemenea am realizat o analiza a exceptiilor de la principiul teritorialitatii legii procesual penale cu implicatii in instrumentarea cauzelor penale de catre alte organe decat cele din Romania, precum si aspecte teoretice si practice legate de aplicarea Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.