Compensatorul de dilatatie

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.25

nivel: Facultate

Traseul conductelor rezulta din cerintele exploatarii, urmarindu-se sa se obtina trasee cat mai scurte, conductele traverseaza cai ferate, drumuri si chiar unele instalatii joase. Distantele intre punctele de sustinere pot rezulta astfel incat conducta sa le poata trece ca un element auto-portant sau pot fi prea mari si conducta trebuie sustinuta intr-un mod oarecare. Traseul in plan prezinta sc[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Compensatorul de dilatatie

Traseul conductelor rezulta din cerintele exploatarii, urmarindu-se sa se obtina trasee cat mai scurte, conductele traverseaza cai ferate, drumuri si chiar unele instalatii joase. Distantele intre punctele de sustinere pot rezulta astfel incat conducta sa le poata trece ca un element auto-portant sau pot fi prea mari si conducta trebuie sustinuta intr-un mod oarecare. Traseul in plan prezinta schimbari de directii, sau mai exact, devieri; in plan vertical, de asemenea, poate avea modificari de pante sau coturi.

Instalatiile industriale pot suferi in timpul functionarii o serie de defectiuni, lovituri, mergand pana la dezastre din cauza vibratiilor induse de variatiile de presiune, temperatura si montajele defectuoase. Din aceasta cauza, s-au cautat de-a lungul timpului solutii pentru a neutraliza efectul acestor factori. Solutia cea mai buna gasita de specialisti a luat forma compensatorilor de dilatatie, montati in punctele in care apar aceste tensiuni si solicitari. Compensatorii amortizeaza toate aceste vibratii induse in instalatii si asigura intregului sistem, siguranta in exploatare.

II.Rolul compensatorului de dilatatie
Traseul unei conducte este impartit in tronsoane, limitate prin compensatori de dilatatie; lungimea tronsoanelor poate ajunge pana la circa 100 m. Intre doi compensatori de dilatare, conducta are un reazem fix, situat spre mijlocul lungimii tronsonului; celelalte reazeme sunt mobile.

Compensatoarele de dilatare termica sunt armaturi menite sa preia o parte din solicitarile la care sunt supuse conductele de gaze, montate aparent din cauza fenomenului de contractie, care se produce ca urmare a variatilor de temperatura. Forma speciala a garniturii montata in interiorul compensatorului de dilatare, permite tevii sa se deplaseze in interiorul compensatorului, in timpul stagiilor de dilatare si contractare. Compensatorul de dilatare se poate instala atat pe conducte verticale, cat si pe cele orizontale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.