Comparatie intre doua sisteme de management

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Din perspectiva teoretica este imposibil de construit o teorie pentru fiecare organizatie semnificativa de afaceri dintr-o tara sau alta, deci recomandarea teoretica anterioara poate prezenta interes numai pentru managerii din fiecare organizatie. Inca de la inceputurile afacerilor stilul si abilitatile de management s-au inovat foarte putin, iar schimbarile de conducere ale companiilor sunt numa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Comparatie intre doua sisteme de management

Din perspectiva teoretica este imposibil de construit o teorie pentru fiecare organizatie semnificativa de afaceri dintr-o tara sau alta, deci recomandarea teoretica anterioara poate prezenta interes numai pentru managerii din fiecare organizatie. Inca de la inceputurile afacerilor stilul si abilitatile de management s-au inovat foarte putin, iar schimbarile de conducere ale companiilor sunt numarabile pe degetele de la o mana. Modelul de comanda si control s-a dezvoltat la inceputul exploziei industriale si nu s-a mai schimbat de atunci. Daca practicile de management din majoritatea organizatiilor nu s-au schimbat, putem vedea cu ochiul liber ca in ultimii 10 ani au existat schimbari masive in piata de afaceri, atat in Romania, cat mai ales la nivel mondial.

In timp ce competitia devine din ce in ce mai acerba - datorita globalizarii si accesului din ce in ce mai mare la tehnologii de ultima ora -, in timp ce cererile clientului se schimba de la un an la altul, principiile si paradigmele de management dupa care sunt conduse organizatiile raman aproape neschimbate. Organizatiile viitorului vor avea nevoie sa schimbe drastic ritmul evolutiei lor interne, ba chiar sa depaseasca ritmul schimbarilor din mediul in care activeaza.
In aceasta idee, conceptele ca "adaptabilitate" si "flexibilitate devin centrale pentru companiile care vor sa devine campioni de business.

Este foarte, foarte dificil sa rezolvi probleme complet necunoscute pana acum si sa furnizezi solutii complet noi folosind modele de management si leadership care sunt complet invechite.
Globalizarea economica si financiara, "vinovata fara vina" au dus la preocupari noi in afaceri, in contextual in care succesul si viitorul depinde, de cat de bine este gestionata schimbarea, schimbarile de astazi care au loc in mediul de afaceri necesita transformare rapida a misiunii, viziunii, valorilor de baza, competentelor, stilului, principiilor si politicilor de management.

Unii analisti considera ca managementul si-a adus contributia la actuala criza tocmai datorita faptului ca managementul lucreaza si la mometul de fata cu mecanisme si intrumente din secolul trecut care nu mai au cum sa fie performante in realitatile actuale. Multe din teoriile si practicile de management din secolul trecut inca sunt viabile si pot sta la baza sistemului de management a oricarei organizatii moderne. Insa, cred totodata ca ele nu mai sunt neaparat eficiente pentru o performanta notabila a companiilor in conditiile realitatilor actuale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.