Companii offshore

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In prezent, in lume exista mai mult de 40 de regiuni care ofera companiilor offshore avantaje considerabile ca paradisuri fiscale. Aceste paradisuri fiscale traditionale sunt situate pe arhipelaguri (ex. Insulele Britanice Virgine), in republici insulare (ex. Republica Nauru) sau tari mici (ex. Panama). Legislatia independenta a acestor tari sau teritorii incurajeaza investitorii straini in infiin[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Companii offshore

In prezent, in lume exista mai mult de 40 de regiuni care ofera companiilor offshore avantaje considerabile ca paradisuri fiscale. Aceste paradisuri fiscale traditionale sunt situate pe arhipelaguri (ex. Insulele Britanice Virgine), in republici insulare (ex. Republica Nauru) sau tari mici (ex. Panama). Legislatia independenta a acestor tari sau teritorii incurajeaza investitorii straini in infiintarea companiilor pe teritoriul respectiv. In majoritatea zonelor offshore serioase, functionarea companiilor, securitatea investitiilor straine si protectia secretului informatiilor sunt garantate prin lege.

(De exemplu, Adunarea Legislativa din Insulele Britanice Virgine a votat un astfel de cod de legi in 1984 sub numele de Ordonanta Companiilor de Afaceri Internationale). Cand intalnim pentru prima data acest subiect, pare foarte dificil sa diferentiem avantajele si dezavantajele oferite de multitudinea de tari cu suprafata mica si probabil necunoscute. Exista totusi cativa factori care va pot ajuta sa va orientati. Ce anume confera companiei statutul de impozitare favorabila?

Prima intrebare este: In ce sens este favorabila impozitarea companiei offshore? Si in legatura cu aceasta: de ce este in avantajul acestor tari sa ofere investitorilor straini beneficii de o asemenea magnitudine? (La aceasta intrebare vom raspunde in paragraful urmator). In toate paradisurile fiscale serioase avantajele fiscale au o baza legala. De exemplu, pentru companiile inregistrate in Insulele Britanice Virgine mentionate anterior, avantajele fiscale sunt asigurate de legea adoptata in 1984.

Prin urmare, companiile offshore nu platesc alte tipuri de impozite Insulelor Britanice Virgine, dect un impozit anual in valoare de 300 USD, independent de cifra de afaceri. In Belize si Seychelles, aceasta taxa anuala este de 100 USD, in timp ce in Panama este de 150 USD. Este evident ca aceste avantaje fiscale sunt considerabile, in comparatie cu impozitul pe profit de 40-50% impus in tarile Europei de Est.
Aceste locatii sunt situate de obicei in tari mici din punct de vedere geografic. Populatia este redusa numeric. Turismul si serviciile diverse joaca cel mai important rol in economiile acestor tari. Companiile offshore asigura acestor tari venituri substantiale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.